Anlık Bildirim

Valve'dan uyarı: Steam'de oyun değil, lisans satın alıyorsunuz

Dijital oyun satın almak o oyuna sahip olmak anlamına gelir mi? Bu tartışma konusuna Valve son noktayı koydu. Steam'de artık bir oyunu sepetinize eklediğinizde bir uyarıyla karşılaşacaksınız.
steam lisans dijital oyun Tam Boyutta Gör
Steam’de bir oyun satın aldığınızda, alışveriş sepeti ekranında artık bir not göreceksiniz. “Ödemeye devam et” butonunun hemen altında aslında ne satın almak üzere olduğunuzu açıklayan ufak bir mesaj gösterilecek: "Steam'de dijital bir ürün satın alınması, o ürün için bir lisans sağlar."

Valve, Steam’de oyunu satın almadığınızı, lisans satın aldığınızı söylüyor. Mesaj, dijital oyun satın almanın oyuna sahip olmak anlamına gelmediğini açıkça belirtiyor.

Bu mesaj, çeşitli oyun mağazalarından satın alınan dijital içeriklere sahip olma konusunda yaşanan tartışmaların ardından geldi. Bu tür tartışmalar hükümeti de harekete geçirdi. Gelecek yıl ABD’de, dijital mağazaların dijital satın alımlara yönelik sınırlamaları doğru bir şekilde iletmesi ve satın almanın sahip olmak anlamına gelmediğini açıkça belirtmesini zorunlu kılacak yeni bir yasa geliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
65 Kişi Okuyor (3 Üye, 62 Misafir) 13 Masaüstü 52 Mobil

GENEL İSTATİSTİKLER
2086 kez okundu.
14 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
steam, Valve ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim