Anlık Bildirim

Volkswagen ve UBTech insansı robotlarla çalışan otomobil fabrikası kuracak

İnsansı robotların otomotiv sektöründeki ayak izleri giderek artıyor. Son olarak Çinli robotik firması UBTech, FAW-Volkswagen ile insansı robotlarla çalışacak fabrika için ele ele verdi.
Volkswagen ve UBTech insansı robotlarla çalışan fabrika kuracak Tam Boyutta Gör
FAW Group ve Volkswagen Group arasındaki ortak girişim olan FAW-Volkswagen ve Çinli robotik firması UBTech, son derece akıllı ve esnek üretim hatlarının yanı sıra insansız bir otomobil fabrikası geliştirmek için birlikte çalışacaklarını duyurdu. İnsansı robotların otomotiv sektöründeki ayak izleri artarken bu ortaklık geleceğe ışık tutuyor.

İnsansı robotların işlettiği fabrikalar geliyor

Çin merkezli insansı robotik araştırma ve üretim şirketi olan UBTech, Çin'in ilk ortak girişim otomobil üreticilerinden FAW-Volkswagen ile insansı robotların çalıştığı, akıllı ve esnek üretim hatlarıyla harmanlanmış yeni nesil bir otomobil fabrikası için birlikte çalışacak. Ortaklık kapsamında FAW-Volkswagen'in fabrikasında insansı robotların endüstriyel operasyonlara entegre edilmesi amaçlanıyor.

Anlaşmaya göre FAW-Volkswagen, UBTech’in endüstriyel insansı robotu Walker S'i cıvata sıkma, bileşen montajı ve otomobil parçalarının taşınması gibi görevleri yerine getirmesi için Qingdao tesisindeki üretim hatlarına yerleştirecek. UBTech ise firmanın fabrikalarının daha akıllı olmasını ve tam otomasyonu geliştirme süreçlerini destekleyerek insansı robotlarını iyileştirmeye ve optimize etmeye çalışacak.

UBTech aslında bu konuya yabancı bir firma değil. Şirketin insansı robotu Walker S, Çinli elektrikli otomobil üreticisi NIO'nun bir fabrikasında ve Dongfeng Liuzhou'nun motor montaj atölyesinde halihazırda kullanılıyor. Walker S, 1,7 metrelik boy ile standart bir insan formunda. Robot, işitsel ve mesafe sensörleri, çok modlu sensör füzyonu ve dinamik ortam keşfi sayesinde insanları ve nesneleri algılayabiliyor. 3 boyutlu semantik haritalar oluşturabilen robot, bu sayede hareket esnasında engellere takılmadan ilerleyebiliyor.

Ortaklık kapsamında ilk olarak insansı robotlar FAW-Volkswagen’in fabrikalarında test edilerek buradaki bazı işler otomasyona tabi tutulacak. Walker S, NIO’nun fabrikalarında amblemleri araçlara uygulayabilmenin yanı sıra kapı kilitleri ve emniyet kemerleri gibi konularda kalite kontrolleri yapabiliyor. Öte yandan insansı robotları fabrikalarında çalıştıran tek şirket Volkswagen değil. BMW, Figure AI ile birlikte çalışırken Apptronik’in robotu Apollo, Mercedes’te çalışıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim