Anlık Bildirim

Volkswagen, araç içi yapay zeka sesli asistanına ChatGPT'yi ekliyor

Volkswagen, araç içi AI sesli asistanı IDA'yı artık ChatGPT ve diğer bulut tabanlı modelleri içerecek şekilde yükseltti. Geliştirilmiş asistan 2025 ve daha yeni araçlar için piyasaya sürülecek.
Volkswagen, yapay zeka sesli asistanına ChatGPT'yi ekliyor Tam Boyutta Gör
Volkswagen, araç içi AI sesli asistanı IDA'yı artık ChatGPT ve diğer bulut tabanlı modelleri içerecek şekilde yükseltti. Geliştirilmiş asistan, 2025 Jetta ve Jetta GLI ve 82kWh bataryaya sahip 2024 ID.4 ile piyasaya sürülecek.

Uygulamanın 6 Eylül'de başlaması planlanıyor

Bu uygulamanın 6 Eylül'de başlaması ve yılın ilerleyen dönemlerinde diğer araçların da bu uygulamaya kavuşması planlanıyor. ChatGPT'ye erişmek için sürücülerin Volkswagen'in Plus Speech with AI servisine abone olması gerekiyor.

Şirket, 2025 modellerinin çoğunu bu yeni yapay zeka sesli asistan yeteneğiyle donatmayı planladığını açıkladı. ID.4 ve ID Buzz gibi modeller bu özelliği üç yıl boyunca ücretsiz sunarken, GTI, Golf R ve Tiguan gibi modeller ise bir yıl boyunca ücretsiz olarak sunacak. Jetta, Jetta GLI ve Taos sahiplerinin bu servise bağımsız olarak abone olmaları gerekecek.

Volkswagen, Atlas ve Atlas Cross Sport'un 2026'dan önce ChatGPT ile donatılmayacağını belirtti. ChatGPT'nin entegrasyonu ilk olarak Volkswagen tarafından Ocak ayındaki CES'te duyuruldu ancak o zaman uygulamaya ilişkin detaylar açıklanmamıştı.

Volkswagen'in geliştirilmiş IDA sistemi belirli görevler için doğal dil isteklerini işleyebiliyor. Örneğin, bir kullanıcı "üşüdüğünü" söylerse, sistem kullanıcının ısıtmayı açmak istediğini anlayacak. Restoran tavsiyesi istemek veya chatbot'un bir hikayeyi anlatmasını istemek gibi daha karmaşık istekler ise Cerence tarafından bulutta işlenecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim