Anlık Bildirim

"WhatsApp, reklamlı oluyor" iddialarına resmî açıklama geldi

WhatsApp'ın reklamlı olabileceği yönünde söylentilerin ortaya atılması üzerine WhatsApp patronundan açıklama geldi. Popüler mesajlaşma uygulamasında reklam olup olmayacağı netleşti.
whatsapp reklamlı mı oluyor işte açıklama Tam Boyutta Gör
Yakın zamanda Meta’nın popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp’a reklam getirmeyi planladığına ilişkin medyada bir haber çıktı. İddialara göre, WhatsApp ana ekranında kişilerle yapılan konuşma listelerinde reklam gösterilip gösterilmeyeceği değerlendiriliyordu. WhatsApp’ın başındaki isim, böyle bir planları olmadığını söyledi.

Will Catchcart, WhatsApp’ın reklamlı olacağı yönünde çıkan haberlerin doğru olmadığını belirterek, bunun üzerine test yapılmadığını veya çalışılmadığını söyledi.

Analistler, platformun dünya genelinde günlük aktif kullanıcı sayısı göz önüne alarak WhatsApp’a reklamların eninden sonunda geleceğini tahmin ediyordu. Ancak, Meta şu an için WhatsApp uygulamasında reklam gösterme fikrine pek sıcak bakmıyor.

WhatsApp Business ve WhatsApp'a tıkla reklamından gelir sağlanıyor

WhatsApp, işletmelere yönelik belli hizmetler için ödeme yapmalarını gerektiren bir hizmet olan WhatsApp Business üzerinden para kazanıyor. WhatsApp Business’ın aylık 200 milyondan fazla aktif kullanıcısı var. Meta, WhatsApp Business üzerinden gelirlerini artırmak için Şubat ayında fiyatlandırma yapısında ve mesajlaşma kategorilerinde değişiklikler yapıldığını duyurmuştu.

Mark Zuckerberg’in geçen yıl üçüncü çeyrek kazançlarına ilişkin açıklamasına göre, “WhatsApp’a tıkla” reklamlarından yıllık 1.5 milyar dolar gelir elde etti. Şirket, yakın zamanda ticaretle uğraşan kişiler için kişiselleştirilmiş mesaj modelleri sunmayı planlıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim