Anlık Bildirim

Wi-Fi ve Bluetooth'tan 100 kat daha verimli kablosuz iletişim standardı geliştirildi: Wi-R ile tanışın

ABD'deki Ixana isimli girişim, giyilebilir teknolojiyi dönüştürmeyi vaat eden devrim niteliğinde bir iletişim çipi olan Wi-R'yi tanıttı. Çip, Bluetooth ve WiFi'ye kıyasla 100 kat az enerji tüketiyor. 
Wi-R teknolojisi kablosuz iletişimde devrim vadediyor Tam Boyutta Gör
ABD'deki Ixana isimli girişim, giyilebilir teknolojiyi dönüştürmeyi vaat eden devrim niteliğinde bir iletişim çipi olan Wi-R'yi tanıttı. Bilgisayar donanımı ve bileşenleri kategorisinde ödüle layık görülen Wi-R, Vücut Alanı Ağı (BAN)'nı kullanarak enerji tüketimini, Bluetooth, WiFi ve hücresel gibi geleneksel kablosuz teknolojilere kıyasla 100 kat düşürdüğünü iddia ediyor.

4 Mbps hıza sahip YR22 Wi-R çipi, devamlı sağlık izleme, genişletilmiş gerçeklik deneyimleri ve sezgisel insan-bilgisayar etkileşimleri için yeni olanaklar sunuyor.

Ixana'nın CEO'su, geliştirdikleri çipin, pille çalışan cihazlarda dağıtılmış hesaplama yoluyla karmaşık algoritmaların verimli bir şekilde çalışmasını sağlayarak, yeni bir çağ başlatacağını söyledi.

Geleneksel radyo dalgası tabanlı kablosuz iletişimin aksine Wi-R, sinyali doğrudan insan vücuduna aktarıyor. Bu yaklaşım iki önemli avantaj sunuyor: gelişmiş güvenlik ve benzersiz enerji verimliliği.

Wi-R teknolojisi kablosuz iletişimde devrim vadediyor Tam Boyutta Gör

Sinyal aktarımı için insan vücudu kullanılıyor

Ixana'nın temsilcisi teknolojiyi şöyle açıklıyor: "İnsan vücuduna bağlandığından çok özel bir ağ oluşturuyor. Vücudun 'balonunun' içindeki her şey iletişim kurabilirken, dışarıdaki her şey sinyale karşı neredeyse kör kalıyor. Bu, iletişim için güvenli bir kanal sağlıyor"

Wi-Fi'dan 100 kat daha az güç tüketen çip, giyilebilir cihazlar için çok daha uzun pil ömrü vadediyor. Bu niteliği sayesinde çip, Nesnelerin İnterneti (IoT) alanında geniş kullanım alanı bulabilir.

Temsilci ayrıca insan vücuduna bağlanan sinyalin halihazırda diğer radyo dalgaları tarafından bağlanan sinyalden daha az olduğunu belirtti. Teknolojinin insan kullanımı için tamamen güvenli olacak şekilde tasarlandığını ifade etti.

Wi-R'nin dikkate değer özelliklerinden biri, dağıtılmış hesaplamayı mümkün kılarak vücuttaki cihazların birbirleriyle verimli bir şekilde iletişim kurmasına olanak sağlaması. Bu yetenek ile, vücuda takılan gözlüklerden canlı video akışı gibi yenilikçi uygulamaların önünü açılıyor.

Ixana ayrıca daha yüksek hız gereksinimlerini karşılamak için halihazırda 20 Mbps'lik bir versiyon üzerinde çalışıyorlar. Şirket, Wi-R'yi giyilebilir teknoloji alanında benzersiz verimlilik ve güvenlik sunan devrim niteliğinde bir teknoloji olarak görüyor.

Kaynakça https://ixana.ai/wi-r.html#wir-hero https://interestingengineering.com/innovation/beyond-bluetooth-wi-fi-ixana-explores-power-of-wi-r-in-wearable-tech Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
50464 kez okundu.
17 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Wi-R, Ixana ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim