Anlık Bildirim

X, Brezilya'da yasaklandı: VPN kullanana 8900 dolar para cezası kesilecek

Brezilya'da sosyal medya platformu X, ülkede yasal temsilci belirlemek için mahkeme tarafından belirlenen son tarihe uymadığı için yasaklandı. VPN ile erişenler 8900 dolara kadar ceza ödeyebilir.
X, Brezilya'da yasaklandı: VPN kullanana para cezası kesilecek
Brezilya'da sosyal medya platformu X (Twitter), ülkede yasal temsilci belirlemek için mahkeme tarafından belirlenen son tarihe uymadığı için yasaklandı. Brezilya Yüksek Mahkemesi Yargıcı Alexandre de Moraes, ülkenin internet servis sağlayıcılarına sosyal medya platformu X'i engellemelerini emretti.

Yargıtay, telekomünikasyon şirketlerine ve teknoloji devlerine X'i uygulama mağazalarından ve platformlarından kaldırmaları için son tarih verdi. Apple ve Google'ın X'i uygulama mağazalarından kaldırmak için beş günü var. Brezilya'nın telekomünikasyon ajansı Anatel emri aldığını doğruladı ve ülkedeki İSS'lerin kararı uygulaması için sadece 24 saati var.

VPN kullanarak erişmek de suç olacak

Yargıç Moraes'in kararı yalnızca ülkenin X'e erişimini engellemiyor. Ayrıca uygulamayı sanal özel ağ (VPN) üzerinden kullanmayı da suç haline getiriyor. X'e VPN ile erişen herkes günlük 50.000 Brezilya Reali (yaklaşık 8.900 dolar) para cezasıyla karşı karşıya kalabilir.

Yargıç ayrıca, Musk'ın mahkemenin emrine uyması için daha fazla baskı yapmak amacıyla Perşembe günü SpaceX'in Starlink internet servis sağlayıcısının Brezilya banka hesaplarını dondurmuştu.

Tartışma Nisan ayında, hakimin dezenformasyon yaydığı iddiasıyla düzinelerce X hesabının askıya alınmasını emretmesiyle başlamıştı. O zamandan bu yana, Yargıç Moraes ve Musk arasındaki hukuki mücadele hararetli bir şekilde devam ediyor. Musk, yargıcın X'teki yanlış bilgi yayan hesapların kaldırılma veya dondurulma talimatlarını sansür olarak nitelendiriyor. Şirket, bu ayın başında Brezilya'daki ofislerini kapatarak mahkemeye uymayı reddetmişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2996 kez okundu.
8 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
x, twitter ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim