Üstelik otomobil, yaklaşık 12 saniye boyunca güç kaybı yaşamış olmasına rağmen bu dereceyi elde etmeyi başardı. Xiaomi, SU7 Ultra'nın yollarda legal olarak kullanılabileceğini belirtse de, rekor denemesi için kullandıkları aracın iç mekanının sökülerek hafifletildiğini ve bir güvenlik kafesine sahip olduğunu belirtelim. Ancak rekor denemesi için birçok üretici bu yola başvuruyor. Bu durum, otomobilin etkileyici bir zaman elde ettiği gerçeğini değiştirmiyor.
Xiaomi, SU7 Ultra ile hiper otomobil yarışına katılıyor
Bu yaz tanıtılan ve yaklaşık 112.500 dolar fiyattan satışa sunulması beklenen hiper otomobil, Xiaomi tarafından geliştirilen üç motorlu dört tekerlekten çekiş sistemiyle 1529 beygir (1140 kW) güce sahip ve 0'dan 100 km/s hıza sadece 1,97 saniyede ulaşabiliyor. Otomobilin son hızıysa 350 km/s.
Bu rakamlarla SU7 Ultra, dünyadaki diğer tüm sedanlardan (elektrikli veya içten yanmalı) daha hızlı ve daha güçlü bir otomobil. Lucid Air Sapphire'in 1234 beygir gücünü, Tesla Model S Plaid'in 1020 beygir gücünü veya Porsche Taycan Turbo GT'nin 1092 beygir gücünü geride bırakıyor.
Karbon seramikten yapılmış, sınıfının en büyük fren disklerine sahip olacak olan otomobil, yarış otomobillerine özel Bilstein EVO T1 süspansiyon sistemiyle donatılacak.
Xiaomi, geçen Aralık ilk elektrikli otomobili SU7'yi tanıtmış ve resmi olarak Mart ayında piyasaya sürmüştü. 30.760 dolardan başlayan fiyatlara sahip otomobil, büyük ilgi gördü ve bu yıl için hedeflenen 100.000 adetlik üretim adedini aşmaya hazırlanıyor. Xiaomi, yüksek talebe yetişmek için, 2025 yılı ortalarına kadar fabrikasındaki genişleme çalışmalarını tamamlamayı planlıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
param olsa alacağım helikopter
Bu sadece başlangıç toplam 500 tane üretilmesi planlanıyor. Yerli ve ihracat amaçlı.