- Algoritma insan pilotlardan daha iyi performans sergiliyor
- Harici kameralar eşzamanlı olarak pozisyon bilgisi sağlıyor
- Yorumlar
Zürih Üniversitesi araştırmacıları tarafından geliştirilen drone pilot algoritması, drone'un sınırlarını detaylıca analiz ederek manevra zamanlamalarını bu limitlere göre ayarlıyor.
Drone'lar kullanışlı olmak için hızlı olmalı çünkü önlerinde batarya ve uçuş süresi kısıtlamaları var. Sıra dışı felaketlerin yaşandığı alanlarda hayatta kalanları tespit etmek, bir binayı araştırmak, kargo teslimatı yapmak gibi görevleri drone'lar olabildiğince hızlı yapmalı ve bunu yaparken pencereler, odalar ve komplike ortamları en iyi şekilde analiz edip manevralarını bu ortamlara göre adapte etmeli, hızlanıp yavaşlama gereksinimlerine en optimal sürede tepki vermeli.
Algoritma insan pilotlardan daha iyi performans sergiliyor
Şimdiye kadar olan bütün mücadelelerde en iyi insan drone pilotları her zaman drone yarışlarında algoritmaları yenmeyi başarmıştı. Zürih Üniversitesi araştırmacılarının tasarladığı bir algoritma şuan en iyi drone pilotlarından daha verimli ve daha hızlı. Araştırma Rescue Robotics Grand Challenge(Büyük Arama Kurtarma Robotları Mücadelesi) projesi kapsamında NCCR Robotics tarafından fonlandı.
Harici kameralar eşzamanlı olarak pozisyon bilgisi sağlıyor
Araştırmacılar aynı drone'u rekortmen iki yarış pilotunun ve yapay zekanın uçurmasını sağladı. Drone'a harici kameralar takarak uçuş esnasında anlık olarak nerede olduğunun bilgisini almayı başardılar. İnsan pilotlara yarıştan önce yarış alanında antreman yapmaları için izin verilmişti ancak yine de algoritma yarışı kazandı. Tüm turlarda algoritma ile çalışan drone en iyi süreleri aldı.
Algoritma daha işlevsel ve daha hızlı hale getirildikten sonra drone ile paket teslimatı, araştırma ve arama kurtarma çalışmaları için kullanılacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
ya yeni video ekleyin ya da bu videoyu kaldırın
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
Hawli
Çok eğlenceli görünüyor :))
Baya eğlenceli görünüyor :)
Eğlenceli görünüyor
mars için birebir :)
Son derece farklı bir alet :D
çöp
türkiyede satılmıyor mu daha?
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Yine mi piramit ( sürekli gördüğüm masonik sembolleri vurguluyorum, istatistikleri bilelim, yerlileriyle iş yapmayalım )
Yurtdışı fiyatı bile 9k olunca insanın hevesi kaçıyor
Benim oğlana alayım bi tane
Efsane Türkiye’ye gelse alırım..
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
Mukemmel bir silah acaba ne kadar hızlı atıyor. [resim] [resim]
Fiyat makul olsa efsane olur gerçekten ya.