Anlık Bildirim

Yeni Renault Twingo E-Tech prototipi görücüye çıkıyor

Geleceğin en ucuz elektrikli araçlarından biri olması beklenen yeni nesil Renault Twingo E-Tech önümüzdeki hafta düzenlenecek 2024 Paris Otomobil Fuarında tanıtılacak.
Yeni Renault Twingo E-Tech prototipi görücüye çıkıyor Tam Boyutta Gör
Renault, Twingo E-Tech Electric ile birlikte şehir otomobili seçeneklerini zenginleştirmeyi amaçlıyor. 2024 Paris Otomobil Fuarında sergilenecek olan prototipin resmi görselleri paylaşıldı. Tam elektrikli olarak üretilecek olan Twingo'nun sokaklarla buluşması 2026 yılını bulacak.

Fiyatının 20 bin euronun altında olması bekleniyor

Twingo, Avrupa'yı Çinli EV'lerin hükmünden kurtarmak için önemli bir adım atıyor. Avrupa pazarına kısa bir bakış atarsak, 20 bin €'nun altında yalnızca iki elektrikli seçenek (Dacia Spring ve Leapmotor T03) olduğunu görüyoruz. İronik şekilde her ikisi de Çin'de üretiliyor.

Bu fiyat eşiğinin üzerinde ise sırasıyla 25 bin € (935 bin ₺) ve 24 bin €'ya (900 bin ₺) satılan elektrikli Fiat Grande Panda ve Citroën e-C3 gibi Avrupa'nın elektrikli yeni dalgasının temsilcileri yer alıyor. Çin'le rekabet planlarının kökü, üretim sürecini kısaltmaktan geçiyor. 

CTO Gilles Le Borgne, Automotive News Europe'a verdiği bir demeçte, bir Renault Clio'nun yaklaşık 14 saatte ve yeni Renault 5'in 10 saatin biraz altında bir sürede monte edildiğini belirterek, elektrikli Renault Twingo'nun 10 saatten çok daha az sürede üretileceğini vadetti.

Renault 5 ve Twingo yüzde 70 oranla aynı parçalardan oluşacak ve benzer boyutları sayesinde üretim maliyetleri mümkün olduğunca aşağı çekilecek. Le Borgne, Twingo'nun mimarisinin temelde R5'inkiyle aynı olacağını, ön tarafın kısaltılacağını ve arka süspansiyonun revize edileceğini söyledi.

2026'dan itibaren yollarda olması planlanan Twingo'nun üretimi, geçmişte önceki nesil Twingo'nun da üretimini üstlenen Slovenya'nın Novo Mesto kentindeki Revoz fabrikasında gerçekleşecek. Fabrikanın planlanan üretim kapasitesi ise yılda 150.000 otomobil seviyesinde olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim