Anlık Bildirim

Yerli elektrikli kamyonet, Amazon Türkiye'nin de dağıtımını yapan Ekol Lojistik filosunda

Kolay Gelsin markasıyla Amazon'un Türkiye'deki dağıtımını yapan Ekol Lojistik artık şehir içi operasyonlarda yerli üretici Pilotcars'ın P-1000 isimli elektrikli aracını da kullanacak.

Yerli elektrikli kamyonet, Amazon Türkiye'nin de dağıtımını yapan Ekol Lojistik filosunda Tam Boyutta Gör

Lojistik firmaları son dönemde özellikle şehir içi operasyonlarında elektrikli araçları tercih etmeye başladı. Örneğin Amazon'un ABD'deki bazı şehirlerde Rivian iş birliğiyle geliştirdiği elektrikli araçlar ile teslimat yaptığını duyurmuştuk. Bu seferki haberimiz ise Türkiye'den.

Elektrikli araç pazarına yönelik ürünler geliştiren yerli üretici Pilotcar, P-1000 isimli modelinin Amazon'un Türkiye'deki dağıtımını yapan Ekol Lojistik filosuna katıldığını duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada, "%100 elektrikli ve yerli P-1000, Amazon Türkiye operasyonu yüklenicisi Ekol Lojistik filosunda. Göz alıcı renkleriyle P-1000'i yollarda daha sık görmeye başlayacaksınız. Bizi takip edin, çünkü gelecek biziz" ifadelerine yer verildi.

P-1000 başlıca özellikleri

Pilotcar'ın geliştirdiği P-1000 modelinin şasi, açık kasa, kargo ve çöp toplama isimli dört farklı versiyonu bulunuyor. Ekol Lojistik'in 'Kolay Gelsin' markasının filosuna dahil ettiği araçlar da tahmin edildiği üzere kargo versiyonuna ait.

22 kW ve 102 Nm maksimum güç ve tork sunan elektrik motoruna sahip P-1000, üç farklı batarya seçeneğiyle (maks 26 kWh) WLTP'ye göre 220 kilometreye kadar sürüş menzili sunuyor. Şarj süreleriye tercih edilen batarya seçeneğine göre 7-9 saat ve 10-12 saat aralığında değişiyor. Bunun yanı sıra araçta rejeneratif fren sistemi de bulunuyor.

P-1000'in toplam uzunluğu 3676 mm, genişliği 1350 mm, yüksekliği 1800 mm, yerden yüksekliği ise 185 mm. Kargo kasasının ölçülerine baktığımızdaysa 1570 mm uzunluk, 975 mm yükseklik ve 1328 mm genişlik gibi değerler görmekteyiz. Bunun yanı sıra yükleme yüksekliği 880 mm olan aracın dönüş yarıçapıysa 4,6 metre.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
22486 kez okundu.
41 kişi, toplam 42 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, elektrikli araçlar ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim