Görünüşe bakılırsa kullanıcılar aradaki farkı anlamadı bile, zira anlık 40 bin kişi gerçek bir futbol maçı izlediklerini düşünerek yayını takip etti. Kanal sahibi sadece botların futbol maçını yayınlamakla kalmadı, aynı zamanda ayarlarda oyunu önemli ölçüde yavaşlattı ve en uzun devre süresini seçti. Bu da birçok izleyicinin gerçek bir futbol maçı izlediğine inanmasına yol açtı.
Yüzlerce dolar bağış toplandı
Buna kim inanabilir diye düşünmeyin zira aldatmaca için kullanılan belirli teknikler var. Oyun olduğu belli olmasın diye görüntü biraz uzaktan çekiliyor. Ayrıca özellikle mobil cihazlardan izleyenlerin çoğunun yorumları okumaması işlerini kolaylaştırıyor. Her Dünya Kupası maçından önce başlığında "canlı" kelimesi geçen videolar yükleyip canlı içeriği ifade eden "kırmızı nokta" sembolü kullanarak izleyicileri kandırıyorlar.
Elbette ki bu aldatmacaya herkes kanmıyor. Birçok kişi yorumlarda bunun sadece bir oyun olduğunu ve gerçek maç olmadığını yazdı. Ancak kanal sahibi çoktan amacına ulaşmış, konuya uzak kişileri kandırarak yüzlerce dolar bağış toplamıştı. Benzer bir duruma daha önce de askeri simülasyon oyunundan alınan görüntülerin gerçek savaş görüntüleri gibi yayınlanması ile de şahit olmuştuk.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Benim oğlana alayım bi tane
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
10591 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
youtube, canlı yayın ve