Anlık Bildirim

Dell hacklendi: 49 milyon müşterinin bilgisi dark webde

Dell, yakın zamanda siber saldırıya uğradı. Şirket, verilerinin çalındığı anlaşılan yaklaşık 49 milyon kullanıcısına bilgilendirme e-postası gönderdi. Peki, dark webde dolaşan bilgiler neler?
dell hack açıklama Tam Boyutta Gör
Dell, 49 milyon müşteri kaydını kapsadığı bildirilen veri ihlalini doğruladı. Dell ihlalin meydana geldiğini doğrulasa da kapsamı hakkında açıklama yapmadı. Bir hacker, internetin karanlık yüzü dark web üzerinde 49 milyon Dell kullanıcısının 2017’ye kadar uzanan bilgilerini paylaştı.

Dell: Kredi kartı bilgileri güvende

Dell, kullanıcıların isim, adres, donanım, servis ve sipariş bilgilerinin sızdırıldığını söyledi. Dell’den herhangi bir şey satın aldıysanız veya bir servis ya da garanti talebi için müşteri desteğiyle görüştüyseniz, bu bilgiyi satın almak isteyen herkes muhtemelen bu bilgilere ulaşacak. Peki, kredi kartı bilgileri, telefon numaraları gibi daha özel bilgiler güvende mi? Dell, kredi kartları veya ödeme bilgileri, telefon numarası, e-posta adresi dahil olmak üzere herhangi bir finansal bilginin açığa çıkmadığını söylüyor.

Dell sözcüsü şu açıklamayı yaptı: “Kısa bir süre önce, ad, adres ve belirli Dell donanımı ve sipariş bilgileri dahil olmak üzere sınırlı müşteri bilgilerini içeren bir veritabanına erişim tespit ettik. Portal, finansal bilgiler, ödeme bilgileri, e-posta adresi, telefon numarası veya son derece hassas müşteri verileri içermiyor. Olayı fark ettiğimizde derhal prosedürlerimizi uygulamaya koyduk, sınırlama önlemlerini uyguladık, soruşturmaya başladık ve kolluk kuvvetlerine bilgi verdik. Soruşturmamız harici adli tıp uzmanları tarafından da destekleniyor. Durumu takip etmeye ve müşterilerimizin bilgilerini korumak için adımlar atmaya devam ediyoruz. İlgili bilgi türü göz önüne alındığında müşterilerimiz için önemli bir risk olduğuna inanmasak da, onları uygun şekilde bilgilendirmek için proaktif adımları atıyoruz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5845 kez okundu.
11 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
dell, hack ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim