Anlık Bildirim

100 cc altındaki motosikletlere ve dronelara vergi geliyor!

AK Parti tarafından Meclis'e sunulan kanun teklifi ile 100 cc altındaki motosikletlere MTV, dronelara ise yüzde 20 oranında ÖTV getirilmesi planlanıyor.           
100 cc altındaki motosikletlere ve dronelara vergi geliyor! Tam Boyutta Gör
AK Parti milletvekilleri tarafından TBMM Başkanlığına sunulan kanun teklifi ile drone, kol saati ve 100 cc altındaki motosikletlere vergi geliyor. Drone ve kol saatlerinden ÖTV, 100 cc altındaki motosikletlerden ise MTV alınacak.

Dronelara yüzde 20 ÖTV!

Sunulan kanun teklifi kabul edilirse drone (insansız hava taşıtları), yalnızca eğlence amacıyla tasarlanmış motorlu uçan oyuncaklar (dron) ve vergisiz fiyatı 5 bin lira ve üzerindeki kol ve cep saatlerine yüzde 20 oranıdna ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) getirilecek. Akıllı saatler ayrı bir başlık altında değerlendirildiği için akıllı saatlere herhangi bir ek vergi gelmeyecek.

100 cc altındaki motosikletlerden MTV alınacak

100 cc altındaki motosikletlere ve dronelara vergi geliyor! Tam Boyutta Gör
Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanunu'nda yapılacak değişiklikle motor silindir hacmi 100 cc altında olan motosikletler ve motor gücü 6 kilovat ve altındaki motosikletler, MTV (Motorlu Taşıtlar Vergisi) kapsamına alınacak.

Bu motosikletler için özel MTV tarifesi belirlenecek. Bu hüküm, düzenlemenin yürürlük tarihinden sonra ilk defa kayıt ve tescil edilecek taşıtlara uygulanmak üzere yayımı tarihinde geçerli olacak. Mevcut araçları kapsamayacak.

Söz konusu kanun teklifi TBMM’de oylamaya sunulacak. Oylamada kabul edilirse Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
19 Kişi Okuyor (6 Üye, 13 Misafir) 5 Masaüstü 14 Mobil

GENEL İSTATİSTİKLER
5197 kez okundu.
50 kişi, toplam 54 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
motosiklet, drone ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim