Proje ve girişimlerin ihtiyaç duyduğu yatırıma ulaşmasının en kolay yollarından biri olan ICO'lar son dönemde oldukça revaçta. Herhangi bir düzenleme ya da denetimin bulunmadığı ICO'lara yatırımcılar, sadece kayıt olup projenin kripto para adresine kripto para göndererek katılabiliyor. Geçtiğimiz yıl ICO'lar aracılığıyla toplam 4 milyar dolarlık finansmanın toplanması da bu yatırım modelinin hem yatırımcı hem de girişimci tarafında ne kadar sevildiğini gösteriyor. Öte yandan Çin, Güney Kore, ABD, Kanada ve Tayvan gibi ülkelerin sıcak bakmayıp bazı kısıtlamalar getirdiği ICO'ların büyük bir kısmının dolandırıcılık amaçlı olduğu da uzun süredir tartışılıyor.
Yüzde 46'sı başarısız oldu
Bitcoin.com ve ICO takip sitesi TokenData'nın yaptığı araştırma ise aslında ICO'ların beklenen faydayı sunmadığını gösteriyor. Araştırmada geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen 902 ICO incelenirken bu ICO'lardan 142'sinin fonlama aşamasında başarısız olduğu gözlemlendi. Yani ICO'lar hedefledikleri yatırım miktarına ulaşamadı ve çalışmalarını yarım bıraktı. 272 ICO ise yatırım alıp çalışmalara başlasa da ilerleyen dönemlerde yavaş yavaş gözden kayboldu. Bu ICO'ların bir kısmının sadece para kazanmak amacıyla ICO gerçekleştiren dolandırıcılar olduğu düşünülüyor. Böylece 902 ICO'nun yüzde 46'sı herhangi bir ürün ortaya koyamadan ''dijital mezarlıkta'' yerini aldı.
*Başarısızlığa uğrayan ICO'ların bazıları
Araştırma sonucunda yukarıda paylaşılan ICO'lara ek olarak 113 ICO da ''yarı-başarısız'' şeklinde değerlendiriliyor. Bu ICO'larda, ekibin bir süre sonra sosyal medya da yatırımcıların sorularını yanıtlamaya bıraktığı ve başarılı olamayacak kadar az bir destekçiye sahip olduğu görülüyor. 113 ICO da eklenince 2017'deki ICO'ların yüzde 59'unun amacına ulaşamadığını söylemek mümkün. Toplamda 230 milyon doların üstünde yatırım alan başarısızı ICO'ların başarısızlık sebebi ise 3 ana başlıkta özetlenmiş durumda: Başarılı olmayan ekip, herhangi bir ürün ortaya koymamak ve insanlığın gelişmesine ya da merkeziyetçi olmayan internet topluluğuna katkı sunmamak.
Tabi 2017'deki yüksek başarısızlık oranı ICO'ların gelişmesini engellemiş değil. 2018 deki ICO sayısının çok daha fazla olması bekleniyor. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Başkanı Jay Clayton ise geçtiğimiz yılın sonunda ICO sayısının oldukça arttığı bir dönemde yaptığı açıklamasında yatırımcıların ''servet masallarına kapılmaması'' gerektiğini dile getirmiş ve herhangi bir düzenlemenin bulunmadığı ICO'lar konusunda yatırım yaparken bir kez daha düşünmelerini tavsiye etmişti.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
ya yeni video ekleyin ya da bu videoyu kaldırın
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
Hawli
Çok eğlenceli görünüyor :))
Baya eğlenceli görünüyor :)
Eğlenceli görünüyor
mars için birebir :)
Son derece farklı bir alet :D
çöp
türkiyede satılmıyor mu daha?
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Yine mi piramit ( sürekli gördüğüm masonik sembolleri vurguluyorum, istatistikleri bilelim, yerlileriyle iş yapmayalım )
Yurtdışı fiyatı bile 9k olunca insanın hevesi kaçıyor
Benim oğlana alayım bi tane
Efsane Türkiye’ye gelse alırım..
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
Mukemmel bir silah acaba ne kadar hızlı atıyor. [resim] [resim]
Fiyat makul olsa efsane olur gerçekten ya.