Titreşimleri sese çeviriyor
Daha önce farklı ürünlerde de gördüğümüz kemik iletim teknolojisine dayanan Molar Mic'te, sesin kaynağı kullanıcıların dişleri. Cihazda ses iletimi, kullanıcılar için özel olarak üretilen ve kullanıcıların azı dişine yerleştirilen dahili mikrofonun yer aldığı ağızlıkta başlıyor. Konuşma esnasında herhangi bir rahatsızlık yaratmadığı belirtilen ağızlık tamamen ses titreşimlerine odaklandığından çok kısık konuşmaları ve hatta kişinin kendi kendine konuşmasını yakalayabiliyor. Daha sonra bu ses titreşimleri kullanıcının boynundaki vericiye gönderiliyor. Oradan da kullanıcının üzerinde olan telsize veya farklı bir vericiye ses gönderilebiliyor.
Kişinin dışarıdan gelen sesleri duyması ise bu sürecin tersine işlemesiyle gerçekleşiyor. Boyundaki radyo vericisine iletilen ses oradan ağızlığa aktarılıyor. Ağızlık gelen sesi titreşimlere çeviriyor ve bu titreşimler çene ve kafatasındaki kemikler vasıtasıyla iç kulağa iletiliyor. Bu sayede kullanıcı radyo vericisine iletilen seslerin duyabiliyor. Yine benzer bir süreçle kullanıcılar kendi seslerini de Micro Mic ile kendi kendine konuşur gibi dinleme imkanına sahip.
Üç haftada alışmak mümkün
Tabi kullanıcıların hem titreşimlerin sese dönüşme sürecine hem de kendi seslerine alışması biraz zaman alabilir. Buna ek olarak her ne kadar konuşmaya zarar vermese de dişlere yerleştirilmiş bir ağızlık kullanıcıda rahatsızlık yaratabilir. Sonitus Technologies CEO'su Peter Hadrovi üç hafta içinde beynin Molar Mic'e adapte olacağını ve kullanıcıların ses işleme yeteneğinin gelişeceğini belirtiyor.
ABD Savunma Bakanlığı resmi olarak Molar Mic'i kullanmak için çalışmaları başlatmış olsa da Molar Mic'in daha önce sahada hiç kullanılmadığını söylemek yanlış olur. Hava Kuvvetleri'nde görev yapan birkaç asker Molar Mic prototip aşamasındayken yaklaşık 14 ay boyunca cihazı test etme imkanına sahip olmuştu. Tabi şu an cihazın neredeyse nihai tasarıma ulaşmış olması ve bu kez çok daha kapsamlı kullanılacak olması Savunma Bakanlığı'nın imzaladığı sözleşmeyi farklı bir hale getiriyor.
Görünen o ki Molar Mic'in ilk kullanım alanı askeri operasyonlar olacak. Bununla birlikte Sonitus Technologies cihazın; sanayi işçileri, güvenlik ve ilk yardım personeli tarafından da kullanılabileceğini ifade ediyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
ya yeni video ekleyin ya da bu videoyu kaldırın
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
Hawli
Çok eğlenceli görünüyor :))
Baya eğlenceli görünüyor :)
Eğlenceli görünüyor
mars için birebir :)
Son derece farklı bir alet :D
çöp
türkiyede satılmıyor mu daha?
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Yine mi piramit ( sürekli gördüğüm masonik sembolleri vurguluyorum, istatistikleri bilelim, yerlileriyle iş yapmayalım )
Yurtdışı fiyatı bile 9k olunca insanın hevesi kaçıyor
Benim oğlana alayım bi tane
Efsane Türkiye’ye gelse alırım..
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
Mukemmel bir silah acaba ne kadar hızlı atıyor. [resim] [resim]
Fiyat makul olsa efsane olur gerçekten ya.