Anlık Bildirim

Apple'ın kurucularından Steve Wozniak: Elon Musk'a veya Tesla'ya inanmıyorum

Apple'ın kurucularından Steve Wozniak, Nordik İş Forumu'nda yaptığı açıklamalarla Elon Musk ve Tesla hakkındaki şikayetlerini dile getirdi. Wozniak verilen sözlerin tutulmamasından şikayetçi.

Apple'ın kurucularından Steve Wozniak: Elon Musk'a veya Tesla'ya inanmıyorum Tam Boyutta Gör
 

İki adet Tesla Model S'e sahip olan Apple'ın kurucularından Steve Wozniak, geçtiğimiz günlerde Nordik İş Forumu'nda Tesla ve Elon Musk hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. İlk günden beri Tesla hayranı olduğunu söyleyen ve geçtiğimiz yıl yaptığı bir konuşmada bir sonraki teknoloji devrimini Apple'ın değil Tesla'nın yaratacağını dile getiren Wozniak, Elon Musk'ın belirlediği zaman çizelgelerine sadık kalmamasından dolayı hayal kırıklığına uğramış durumda. Wozniak artık Elon Musk'ın ya da Tesla'nın söylediği hiçbir şeye inanmayacağını belirtiyor.


Tutulmayan sözler hayal kırıklığı yarattı 

Steve Wozniak, Tesla'ya ve Elon Musk'a artık güvenmemesinin nedenlerini de örneklerle izah etti. 2016 yılında Tesla'nın, otonom sürüş teknolojileri geliştiren MobilEye ile yollarını ayırmasına atıfta bulunan Wozniak, Tesla'nın daha iyi bir otonom sürüş için tek kamera yerine sekiz kamerada da sensör kullanmaya başladığının altını çizdi. Bunlara ek olarak Elon Musk'ın 2016'da yaptığı bir konuşmada, bir Tesla otomobilinin 2017 yılında tamamen otonom sürüşle Los Angeles'tan New York'a gideceğini söylediğini de hatırlatan Wozniak, bu iddiaların gerçekleşmemesinden şikayetçi. Tesla'nın ve Elon Muks'ın sözlerine inandığını ancak hayal kırıklığına uğradığını ifade eden Wozniak,  "Şimdi Elon Musk ya da Tesla'nın söylediği hiçbir şeye inanmıyorum, ama yine de arabayı seviyorum." dedi.


Bir dönem Tesla hisselerinin yüzde 1.95'inin de sahibi olan Steve Wozniak'ın bir diğer eleştirisi de doğrudan Tesla'nın otonom sürüşüne yönelik. Bir Tesla otomobilinin otoyolda ilerlerken olağan dışı bir durumla karşılaşması halinde sürücünün aracın doğrultusunu düzeltmesi gerektiğini dile getiren Wozniak, bu gibi durumlar için Audi ve BMW'nin sunduğu çözümlerin Tesla'dan daha başarılı olduğunu düşünüyor. Wozniak her ne kadar Tesla'ya ve Elon Musk'a güvenmese de Tesla'nın bir model daha çıkaracağını ve Musk'ın bir sonraki sözünün bu model olacağını belirtiyor.


Steve Jobs'a benziyor 

Konuşması esnasında Apple'ın kurucularından olan Steve Jobs ile Elon Musk'ı da karşılaştıran Steve Wozniak, Musk'ın da tıpkı Steve Jobs gibi iyi bir satıcı olduğunu dile getirdi. Musk'ın, pek çok kişiye şaka gibi gelen alev makinesini satışa çıkardığını ve trafiği rahatlatmak için tünel kazma işine koyulduğunu belirten Wozniak, kulapa gerçek dışı gelen bu tip şeyleri gerçeğe dönüştüren Musk'ın iyi bir satıcı olduğunu düşünüyor. Buna rağmen Wozniak, Musk'ın aynı anda pek çok şeyle uğraşmasını da doğru bulmuyor ve gerçekleşemeyen vaatleri bu yoğun iş temposuna bağlıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8875 kez okundu.
12 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Steve Wozniak, steve jobs ve
2 etiket daha elon musk Tesla
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim