Anlık Bildirim

Xiaomi'nin elektrikli otomobili Çin'den İstanbul'a 10 bin km yol yaptı

Xiaomi'nin yakın zamanda piyasaya sürdüğü elektrikli aracı SU7'ye sahip YouTuber bir aile, 28 gün süren 10 bin kilometrelik yolculuğun ardından Çin'den İstanbul'a ulaşmayı başardı.
Xiaomi'nin elektrikli otomobili Çin'den İstanbul'a geldi Tam Boyutta Gör
Xiaomi, 28 Aralık'ta düzenlediği etkinlikte merakla beklenen elektrikli otomobilini tanıtmıştı. Xiaomi'nin ilk elektrikli aracı olan Xiaomi SU7, Çin'den İstanbul'a 10.000 km'lik bir mesafeyi kat ederek mühendislik ve dayanıklılık açısından dikkate değer bir başarı gösterdi.

Çin'den İstanbul'a uzun bir yolculuk

Xiaomi, önümüzdeki 10 yıl içinde araç işine 10 milyar dolar yatırım yapacağını söyledi. Otomobil, Çin’de Xiaomi adına Beijing Automotive Industry Holding (BAIC) tarafından üretiliyor. Çinli teknoloji devi Xiaomi'nin elektrikli otomobili SU7, dikkat çekici bir yolculuğa imza attı.

YouTube kanalı sahibi bir aile, SU7'yi Çin'den İstanbul'a 10 bin kilometre yol kat ederek getirmeyi başardı. 28 gün süren bu uzun yolculuk boyunca araçta herhangi bir problem yaşanmaması da dikkat çeken bir detay oldu.

Yolculuk boyunca 17,8 kWh/100 km gibi oldukça düşük bir ortalama tüketim değeri yakalayan SU7, bu sayede elektrikli otomobillerin uzun mesafeli seyahatler için de kullanılabilir olduğunu kanıtlamış oldu. SU7'nin Türkiye'ye giriş tarihiyle ilgili ise henüz resmi bir açıklama bulunmuyor.

Xiaomi'nin elektrikli otomobili Çin'den İstanbul'a geldi Tam Boyutta Gör

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14986 kez okundu.
17 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
xiaomi su7, Teknoloji Haberleri ve Yaşam
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim