Beyindeki bir nöronun içinden elektrik sinyallerinin kaydedilmesi; bu nöronun fonksiyonu ve beyindeki diğer hücrelerle nasıl iletişim halinde olduğu gibi pek çok bilinmeyeni ortaya çıkarabilir. Bununla birlikte böyle bir kaydın alınması oldukça zordur ve dünya çapında sadece bir avuç sinirbilimi laboratuvarı bu işlemi yapmaktadır. Bu uygulamayı daha yaygın ve işlevsel hale getirmek isteyen MIT'deki araştırmacılar ise nöronları takip etmek için mikroskop verilerini analiz eden ve robotik kola rehberlik eden bir algoritma geliştirdi. Böylece ekip, sinirbilimi laboratuvarlarında kullanılan tekniği tamamen otomatik hale getirdi.
Bilim İnsanlarından Daha Başarılı
Bu otomatik yaklaşımı test eden araştırmacılar iki hücre tipini başarıyla takip etti ve kayıtları topladı. Araştırmacılar test edilen yöntemin; alanında uzman bilim insanlarının elle yaptığı "patch clamp" tekniğine kıyasla yüzde 20 daha başarılı olduğunu dile getirirken araştırmanın yazarı olan MIT'den Profesör Ed Boyen "Nöronların nasıl iletişim kurduğunu bilmek temel ve klinik nörobilimin temelini oluşturuyor. Bu teknolojiyle hücrenin içinde ne olup bittiğini görmeyi umuyoruz." dedi.
Bilgisayar destekli yeni teknik ile nöronlara ait daha fazla bilgiye ulaşmayı hedeflenirken alzheimer, şizofreni gibi henüz yeterince detaylandırılamayan hastalıkları tedavi etmeye yardımcı yeni bilgilerin keşfedilmesi ümit ediliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
ya yeni video ekleyin ya da bu videoyu kaldırın
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
Hawli
Çok eğlenceli görünüyor :))
Baya eğlenceli görünüyor :)
Eğlenceli görünüyor
mars için birebir :)
Son derece farklı bir alet :D
çöp
türkiyede satılmıyor mu daha?
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Yine mi piramit ( sürekli gördüğüm masonik sembolleri vurguluyorum, istatistikleri bilelim, yerlileriyle iş yapmayalım )
Yurtdışı fiyatı bile 9k olunca insanın hevesi kaçıyor
Benim oğlana alayım bi tane
Efsane Türkiye’ye gelse alırım..
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
Mukemmel bir silah acaba ne kadar hızlı atıyor. [resim] [resim]
Fiyat makul olsa efsane olur gerçekten ya.