- Alternatif bulunmazsa talep artacak
- Son yıllarda fiyatlar katlandı
- 2025'e kadar 12 elektrikli araç üretecek
- Yorumlar
Frankfurter Allgemenie Zeitung gazetesine konuşan BMW tedarik şefi Markus Deusmann, “Önümüzdeki 10 yıl için hedef, maden seviyesinin sonuna kadar tedarik güvenliğini sağlamak. Kontratlar imzalanmaya hazır.” yorumunda bulundu.
Alternatif bulunmazsa talep artacak
Aslında Alman üreticinin bunu istemesi oldukça doğal. Zira lityum ve kobalt mineralleri şuanda Li-ion pillerinin üretimi için olmazsa olmaz bileşenler konumunda bulunuyor. Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde alternatif bulunamazsa, Li-ion bataryalar çok daha fazla elektrikli araca güç vermeye başlayacak ve bu minerallere olan talep de yüksek derecede artacak.
Son yıllarda fiyatlar katlandı
Son 10 yıl içerisinde lityumun fiyatı iki katının üzerine çıkarken, kobaltın fiyatı ise son 3 yıl içerisinde üçe katlandı. Gelecek yıllarda hükumetlerin dizel ve benzinli araçlara daha da fazla sınırlama getireceği düşünüldüğünde, bu gibi pil hammaddelerinin fiyatının daha da yukarılara çıkacağı öngörülüyor.
2025'e kadar 12 elektrikli araç üretecek
BMW, 2013 yılında piyasaya çıkardığı i3 modelinden itibaren elektrikli araç pazarıyla çok içli dışlı olmadığı için kendisini elektrikli araç tedarik zincirinin içine dalmak zorunda hissetmedi. Ancak artık bunu düşünmesi gerekiyor çünkü önümüzdeki yıl elektrikli Mini ile başlayarak bir dizi elektrikli araç piyasaya çıkarmaya hazırlanıyor. Bu plan, 2025 yılına kadar üretilmesi planlanan 12 elektrikli aracı kapsıyor.
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
param olsa alacağım helikopter
Bu sadece başlangıç toplam 500 tane üretilmesi planlanıyor. Yerli ve ihracat amaçlı.