- Kalbe Gönderilen Sinyaller İle Kilit Açma
- Sağlığı Tehdit Etmiyor
- Kalp Yoksa Kilit Açılmayacak
- Yorumlar
Kalbe Gönderilen Sinyaller İle Kilit Açma
Üç yıllık bir hazırlık aşamasının ardından tamamlanan ve önümüzdeki ay Utah'daki Mobil Bilişim ve İletişim Konferansı'nda detaylıca tanıtılacak olan sistem, temel olarak kullanıcının kalbinin geometrisini algılayarak çalışıyor. Araştırmanın baş yazarı olan Buffalo Üniversitesi Mühendislik ve Uygulamalı Bilimler bölümünden Yardımcı Doçent Doktor Wenyao Xu, sistemin çalışması sırasından bilgisayardan kullanıcının kalbine gönderilen Droppler radarının, kalbin şeklini ve boyutunu tanımladığını kaydederken ''Aynı kalp şekline sahip olan iki insan bugüne kadar görülmedi.'' diyerek sistemin güvenliğine de dikkat çekiyor.
Kullanıcının kalbini tanımak için ilk kez kullanılan sistem 8 saniyelik bir tarama sonrasında bilgisayar sahibinin kalbini tanıyor ve sonrasında bilgisayar monitörü kalbi fark ettiği anda kilit ekranı otomatik olarak açılıyor. Teorik olarak metrelerce uzaklıktan bile kişinin kalbini tanıyabileceği iddia edilen sistemin geliştirilerek akıllı telefonlarda ve havalimanlarında kullanılabilir hale getirilmesi planlanıyor.
Sağlığı Tehdit Etmiyor
Tabi Droppler radarlarının doğrudan kalbi hedef aldığını düşündüğümüzde bu sistemin kalp sağlıyla ilgili herhangi bir olumsuz etki yaratabileceği endişesi akıllara geliyor. Bu endişeleri gidermek isteyen Wenyao Xu, sistemdeki radarın sinyal gücünün "Wi-Fi'den çok daha düşük olduğunu" ve bu nedenle herhangi bir sağlık tehdidi oluşturmadığını belirtti. Xu'nun açıklamalarına göre sistemin yaydığı radyasyon, akıllı telefonlardan gelen radyasyonun yüzde 1'inden bile daha az ve sağlık üzerinde olumsuz bir etki göstermesi söz konusu değil.
Kalp Yoksa Kilit Açılmayacak
Kalp tarama yönteminin; parmak izi veya retinal taramalara kıyasla çok daha güvenli olduğunu kaydeden Xu, sistemin herhangi bir temas ya da uğraş gerektirmeden kendiliğinden çalışıyor olmasının da büyük avantaj sunduğunun altını çizdi. Aynı şekilde kullanıcılar bir bilgisayardaki oturumlarını kapatmayı unutsalar bile sürekli olarak etrafı tarayan monitör, kullanıcının kalbini tarayamadığı anda oturumu otomatik olarak kapatacak. Yani kullanıcı bilgisayarın başından kalktığı anda kilit ekranı devreye girecek.
Ekibin şimdiki amacı sistemi akıllı telefonlar veya farklı alanlarda kullanılabilir hale getirmek için sistemi minyatürize etmek. Araştırmacıların ''Kardiyak Tarama'' olarak adlandırdığı sistem, beklenen ilgiyi görürse ilerleyen yıllarda akıllı telefonlarda yeni bir doğrulama sistemi olarak karşımıza çıkabilir.
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
Hawli
Çok eğlenceli görünüyor :))
Baya eğlenceli görünüyor :)
Eğlenceli görünüyor
mars için birebir :)
Son derece farklı bir alet :D
çöp
türkiyede satılmıyor mu daha?
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Yine mi piramit ( sürekli gördüğüm masonik sembolleri vurguluyorum, istatistikleri bilelim, yerlileriyle iş yapmayalım )
Yurtdışı fiyatı bile 9k olunca insanın hevesi kaçıyor
Benim oğlana alayım bi tane
Efsane Türkiye’ye gelse alırım..
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
Mukemmel bir silah acaba ne kadar hızlı atıyor. [resim] [resim]
Fiyat makul olsa efsane olur gerçekten ya.
Vay bee, bu cihaz xiaomi çıktı ben de diyordum kim üretmiş..
hocam 4x daha iyi direk hs attirir
Über