2013 yılında piyasaya sürülen ancak donanım özellikleriyle rakiplerinin bir adım gerisinde kalan Lumia 1020, aradan geçen dört yılın ardından oldukça farklı bir amaçla karşımıza çıkıyor. Öyle ki üstün kamera yeteneklerine sahip akıllı telefon, geliştirilen bu aksesuar sayesinde dijital bir mikroskoba dönüşüyor.
Kaliforniya Üniversitesi’nden (UCLA) ve İsveç’ten bir araya gelen bilim insanları üç boyutlu yazıcı ile yaklaşık 500 dolara ürettikleri kit sayesinde Lumia 1020'yi bilimsel araştırmalarda kullanmaya başladılar. 41 MP çözünürlüğünde Carl Zeiss lensin yanı sıra OIS ve Xenon flaş özellikleriyle üstün görüntüleme yeteneğine sahip cihaz ile moleküler teşhis ve DNA dizileme yapılabiliyor.
Araştırmacılar böylelikle oldukça pahalı olan mikroskopların yerine çok daha uygun fiyatlı bir alternatif ürettiklerini, az gelişmiş ülkelerde doktorların uzman laboratuvar ekipmanları olmadan karmaşık teşhisleri yerinde ve anında yapabileceklerini dile getiriyorlar.
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
R
sonsua kadar sürecek o video
Y
harbiden sıktı bu video
K
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
G
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
M
Benim oğlana alayım bi tane
E
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
33094 kez okundu.
22 kişi, toplam 22 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
bilim, nokia ve