Çalışanlardan sonra şimdi hastalar üzerinde uygulayacak
1 yıllık süre zarfında şirkette çalışan 196 işçinin 92'si söz konusu çipin deri altına yerleştirilmesini kabul etti. Çipi kullanmaya başlayan kullanıcılardan sadece bir tanesi çipin çıkarılmasını talep ederken diğer çalışanlar çipten herhangi bir şikayet duymadıklarını belirtiyor. Çalışanları üzerinde uyguladığı çiple farklı bir alanda hizmet sunabileceğini gösteren şirket şimdi benzer bir çipi bu kez demans ve alzheimer hastalarının vücuduna yerleştirilmesi için geliştiriyor.
Şirket CEO'su Todd Westby'nin yaptığı açıklamalara göre söz konusu çip, kişinin sağlık verilerini takip edebilir nitelikte olacak. Yine deri altına yerleştirilecek olan çipin herhangi bir güç kaynağı içermeyeceğini, gücünü vücut sıcaklığından sağlayacağını belirten Westby ayrıca çipin sesle çalışacağını(sesle aktif hale getirme ve kapatma gibi) dile getirdi. Demans ve alzheimer'dan şikayetçi olanlar için konumun önemine de vurgu yapan Westby, çip ile hastaların konumunun takip edilebileceğini de ekledi.
Three Square Market Başkanı Patrick McMullan ise geliştirilmekte olan çipi, Dünya Sağlık Örgütü'nün verileriyle destekliyor. Dünya Sağlık Örgütü'ne göre halihazırda 47 milyon insan demans hastalığından muzdarip. Bu sayının 2030 yılında 75 milyona çıkmasını tahmin eden örgüt, her 10 hastadan 6'sının en az bir kez kaybolduğunu da belirtiyor.
Testler gelecek yıl başlayacak
Şirket başkanının ve CEO'nun açıklamalarına göre çip önümüzdeki yıl kullanıma hazır hale gelecek. Yine önümüzdeki yıl testlerin başlayacağını açıklayan ikili, ABD Gıda ve İlaç Dairesi(FDA)'nin onayını aldıktan sonra çipi piyasaya sürebileceklerini belirtiyor.
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
Bana çok korkutucu geliyor bunlar.