Şu an için Londra'da ve New York’ta kullanılan yapay zeka, hatalı park nedeniyle kendilerine ceza kesilen sürücülerin bu cezalara itiraz etmelerine yardımcı oluyor. Yapay zekanın işleyişi ise şu şekilde: Cezalara itiraz konusunda sıkı kurallar olduğunu fark eden Browder, kullandığı algoritma ile DoNotPay’in insanlara aldıkları ceza ve park yeri ile ilgili birkaç soru sorarak aslında basit bir itiraz dilekçesi hazırlıyor ve sürücülerin bu itirazları ilgili makamlara ileterek cezaların silinmesini sağlıyor. Bugüne kadar 200.000’den fazla park cezasına itiraz için kullanılan yapay zeka bu itirazların %60’ında başarılı oldu ve San Francisco, Chicago, Denver ve Los Angeles’ta da kısa bir süre sonra kullanılmaya başlayacak.
Mahkeme Kararlarını İnceleyen Yapay Zeka
DoNotPay aslında yapay zekanın hukuk alanında ilk kullanılışı değil. Daha önce IBM’nin tasarladığı Ross isimli yapay zeka, Avrupa’daki insan hakları davalarını incelemişti ve somut olaylar hakkında yeterli bilgiye sahip olduğu zaman mahkemelerin verdiği kararlara benzer kararlar verdiği hatta bazı olaylarda mahkemelerden daha başarılı çözüm önerileri getirdiği gözlemlenmişti. DoNotPay de yapay zekayla ilgilenen birçok girişimciye, hukuk gibi yapay zekanın henüz üzerinde çok fazla faaliyet göstermediği alanlara girme cesareti veriyor.
Tabi bu tip yapay zeka girişimlerinin ardından insanların aklına ‘‘Yapay zeka bir gün hukukçuları da işinden edebilir mi?’’ sorunu getiriyor. DoNotPay gibi basit bir çalışma prensibine yapay zeka uygulaması ile bile avukat peşinde koşarak harcanacak zaman ve paradan tasarruf etmenin mümkün olduğunu düşünürsek bu sorunun cevabı evet olabilir ancak yine de yapay zekanın hukuk kurallarının oluşturulması ve sosyal adaletin sağlanması açısından insanlarda şüphe uyandırıyor.
Uzmanlara göre yapay zekanın teknolojiye entegre olmasıyla birlikte bir zamanlar insanların yaptığı işler artık yapay zeka tarafından yapılır hale gelecek ancak bu yeni teknoloji ile birlikte yeni sistemler geliştirmek ve o sistemleri korumak için de yeni iş istihdamları söz konusu olacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Benim oğlana alayım bi tane
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
3830 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
robot teknolojileri, Yapay Zeka ve