Anlık Bildirim

Chrome'un bileği bükülmüyor: Firefox'a 7, Edge'e 15 kat fark

Tarayıcı kullanım oranlarında Google Chrome en yakın rakipleri ile arasındaki uçurumu açmaya devam ediyor. Google'ın tarayıcısı Firefox'tan 7, Microsoft Edge'ten 15 kat daha fazla pazar payına sahip.
NetMarketShare tarafından sağlanan verilere göre pazar payını artıran Google Chrome, rakipleri ile arasındaki uçurumu açmaya devam ediyor. Google'ın tarayıcısı Ekim 2018 itibariyle yüzde 66.43'lük bir pazar payına sahip. Yani bu da internette gezinmek için bir numaralı tercih olduğunu gösteriyor.
İkinci sırada Mozilla'nın geliştirdiği Firefox var. Tarayıcı ancak yüzde 9.25'lik bir pay kapabilmiş durumda. Hemen arkasında ise yüzde 7.83'lük kullanım oranı ile Internet Explorer 11 yer alıyor. Microsoft Edge ise bu ay pazar payını yüzde 4.08'den yüzde 4.28'e çıkardı. Ancak Windows 10'un tarayıcısı ile Chrome arasındaki uçurum kapanacak gibi durmuyor.

Microsoft'un taktikleri işe yaramadı

An itibariyle Chrome, Edge'ten tam 15 kat fazla pazar payına sahip. Microsoft, tarayıcısının kullanım oranını artırmak için "tartışmalı taktikler" uygulamış olsa da bunların pek işe yaramadığı görülüyor.
Şirket bir ara Windows 10 kullanıcılarını Edge kullanmaya ikna etmek için türlü yollara başvurmuştu. Bu girişimler geri tepti ve kullanıcıları alternatif tarayıcılara yönelmekten alıkoyamadı. Görünüşe bakılırsa yazılım devinin bu kötü taktikleri en çok Google Chrome'a yaramış.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16731 kez okundu.
58 kişi, toplam 61 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tarayıcı, google chrome ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim