Çin Ulusal Uzay Ajansı’nın yapmış olduğu açıklamaya göre ülkenin düzenleyeceği tüm gezegen keşif görevlerinde “Tianwen” ismi kullanılacak. Anlaşılan Çin, Tianwen şiirinin uzay araştırmalarını simgelemesini istiyor.
Çin, Mars’a gidecek uzay aracını 2007 yılından beri geliştirmekte olduğu Long March 5 roketi ile fırlatacak. 57 metre uzunluğa sahip roket en son 2020 yılının başlarında Shijian 20 isimli bir uyduyu yörüngeye taşımak için uzaya fırlatılmıştı.
Dongfanghong-1 isimli ilk uydusunu 1970 yılında uzaya fırlatan Çin, 2003 yılında ise uzaya bir insan yollayan üçüncü ülke olmuştu. Ülkenin uzay çalışmalarını en son Ay’ın karanlık yüzüne inen Chang'e-4 isimli uzay aracıyla da hatırlayanlar olabilir.
Mars bu yıl, Çin harici üç farklı uzay ajansından daha ziyaretçi kabul edecek. Bunlar NASA’nın Perseverance (azim) uzay aracı, Avrupa Uzay Ajansı’nın (ESA) Rosalind Franklin (DNA, virüs, kömür ve grafitin yapılarının anlaşılmasında önemli katkılarda bulunan bilim insanı) keşif robotu ve Birleşik Arap Emirlikleri Uzay Ajansı’nın Hope (umut) isimli gözlem uydusu olacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
ya yeni video ekleyin ya da bu videoyu kaldırın
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
Hawli
Çok eğlenceli görünüyor :))
Baya eğlenceli görünüyor :)
Eğlenceli görünüyor
mars için birebir :)
Son derece farklı bir alet :D
çöp
türkiyede satılmıyor mu daha?
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Yine mi piramit ( sürekli gördüğüm masonik sembolleri vurguluyorum, istatistikleri bilelim, yerlileriyle iş yapmayalım )
Yurtdışı fiyatı bile 9k olunca insanın hevesi kaçıyor
Benim oğlana alayım bi tane
Efsane Türkiye’ye gelse alırım..
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
Mukemmel bir silah acaba ne kadar hızlı atıyor. [resim] [resim]
Fiyat makul olsa efsane olur gerçekten ya.