Anlık Bildirim

DRAM fiyatları 2019 yılında da düşüşte

Hali hazırda sistem kurmak için arayışta olanlar bir müddet daha bekleyebilir. DRAM fiyatlarının gelecek yıl yaklaşık yüzde 30 oranında düşeceği tahmin ediliyor.

Geçtiğimiz yıllarda sistem toplamak isteyenlere zor anlar yaşatan DRAM fiyat kâbusu sona erdi. Yaz aylarında başlayan fiyat düşüşü devam ediyor ve gelecek yıl içerisinde de trendin değişmesi beklenmiyor.

Stoklar arttı

Gelen bilgilere göre hali hazırda DRAM fiyatlarında yüzde 10 civarında bir düşüş görülüyor. Yaz aylarında 34.5$ olan 4GB PC DRAM modülünün ortalama fiyatı an itibariyle 31$ civarında seyrediyor. 8GB DRAM modülü de yine benzer bir oranda fiyat düşüşü yaşadı.

Gelecek yıl ise fiyatların yüzde 20 civarında düşüş yaşaması bekleniyor. Yani 4GB PC DRAM modülünün ortalama fiyatı 25$ civarına kadar inecek. Bu da yaz ayları baz alındığında yaklaşık yüzde 30 civarında bir düşüş anlamına geliyor.

Düşüşün en büyük sebebi ise azalan talebe karşılık arzın yüksek olması. Üreticiler yaz aylarından bu yana üretimi kısmaya çalışıyor ancak henüz istenen seviyeye gelemedi. Stokların artması nedeniyle kâr marjında da bir düşüş olacak. En yüksek faaliyet karına yaz aylarında ulaşan üreticilerin maliyetleri optimize etmeye çalıştıkları bilgisi geliyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12287 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
dram, dram prices ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim