Otonom sürüş yeteneklerine sahip TİHA, yaptığı tespitler sonucunda tarımsal verimliliği en az yüzde 10 arttıracak. TİHA, araziyi inceliyor ve toprak sağlığı için müdahale edilmesi gereken yerleri tespit ediyor.
TİHA, üzerindeki multispektral kamera ile arazinin görünümünü inceliyor ve bir toprak haritası çıkartıyor. 100 hektarlık alanı 30 dakikada fotoğraflıyor. Toprağın yapısını analiz ediyor, klorofobil haritası oluşturuyor, bitki sağlığını inceliyor ve yabani ot tespiti yapıyor. Sulama konusunda sıkıntı olup olmadığını kontrol ediyor. Yapılan analizler sonrasında üreticinin topraktan en verimli şekilde faydalanması sağlanıyor.
TİHA sayesinde üreticiler arazinin tamamına hakim olabilecek. Büyük tarlalarda üreticiye çok fazla zaman kazandıracak. TİHA’nın geliştiricilerinden Mehmet Pekin, TİHA'nın tarımsal verimliliği her yıl en az yüzde 10 artıracağını savundu.
Dünyada drone teknolojisinin tarımda kullanımı giderek yaygınlaşıyor. Özellikle de çok büyük arazilerde toprak analizi, mahsul durumu, mahsulü vahşi hayvanlardan koruma ve sulama yapmak için drone teknolojisinden faydalanılıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Benim oğlana alayım bi tane
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
4056 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
drone, akıllı tarım ve