Anlık Bildirim

Türkiye’nin en hızlı internet sağlayıcısı sıralaması belli oldu

Fransız nPerf şirketi, Türkiye’nin internet sağlayıcılarını performans açısından değerlendirdiği raporunu yayınladı. Bir yıllık verilere göre Turknet, Türkiye’nin en hızlı internet sağlayıcısı oldu.
Türkiye’nin en hızlı internet sağlayıcısı sıralaması belli oldu Tam Boyutta Gör
Geçtiğimiz yıl liderliği elinde tutan Turknet, bu yıl da indirme ve yükleme hızları ile dikkat çekti. nPerf’in raporuna göre, Turknet hem indirme hem de yükleme hızlarında en yakın rakipleri Türk Telekom ve GIBIRNET‘i geride bırakarak en iyi performansı sergiledi.

Turknet zirvedeki yerini korudu

Ayrıca Turknet’in gecikme süreleri (ms)akış (streaming) ve gezinti (browsing) performansları da oldukça etkileyici seviyelerde bulundu. Raporda, Türk Telekom ve GIBIRNET Turknet’in ardından sıralanıyor. Her iki sağlayıcı da indirme ve yükleme hızları konusunda iyi performans göstermiş olsa da Turknet’in sunduğu hızlara ulaşamadılar.

Özellikle gecikme süreleri ve kullanıcı deneyimi (QoE) ölçümleri açısından Turknet rakiplerine fark atmış durumda. Türkiye’de internet hızları ve kalitesi son yıllarda büyük gelişim gösterdi. nPerf’in raporları, bu gelişimin somut bir göstergesi olarak öne çıkıyor ve internet kullanıcıları daha yüksek hızlarda ve stabil bir deneyim bekliyor.

Türkiye’nin en hızlı internet sağlayıcısı sıralaması belli oldu Tam Boyutta Gör

Türkiye’deki mobil internet karşılaştırmasında ise daha çekişmeli bir tablo göze çarpıyor. Turkcell, indirme ve yükleme hızları konusunda rakiplerinin önünde yer alsa da internet gezinti hızları ve gecikme hızları konusunda Vodafone, YouTube’da video izleme hızları konusunda ise Türk Telekom önde seyrediyor.

Her iki tablodan da çıkarabileceğimiz üzere ülkemizdeki mobil internet hızları ve verimliliği konusunda farklı tablolar mevcut olsa da sabit internet konusunda geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Turknet zirvede yer almayı başardı.

Siz de DH Hız Testi aracımızı kullanarak internet hızınızı test edebilirsiniz: https://www.donanimhaber.com/internet-hiz-testi

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
122050 kez okundu.
34 kişi, toplam 49 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye'nin en yüksek hızlı internet sağlayıcısı, Teknoloji Haberleri ve Internet
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim