10 kilometrekarelik bir alana kurulu olan tesis, Hindistan’ın son dönemdeki yenilenebilir enerji atılımını ortaya koyan en büyük kanıtların başında geliyor. Bilindiği üzere Hindistan dünyanın en fazla karbon salınımı yapan ülkeleri listesinde yukarılarda yer alıyor ve artan sanayi yatırımları ile bu rakam her geçen yukarı tırmanıyordu.
Panelleri Otonom Robotlar Temizliyor
679 milyon dolar yatırım ile kurulan tesisin yapımı 8 ay sürdü. 2.5 milyon adet solar modülün bir araya gelmesiyle oluşturulan çiftlikte solar panellerin düzenli aralıklarla temizlenebilmesi için otonom robotlar kullanılmış. Bilindiği üzere solar panellerde temizlik kritik önem taşıyor ve kirlenen camlar verimlilik düzeyini ciddi anlamda aşağı çekiyor.
60 Milyon Eve Temiz Enerji
150 binden fazla evin elektrik ihtiyacını tek başına karşılayabilecek güçte olan sistem, Hindistan’ın 2022 yılına kadar 60 milyon eve temiz enerji götürme hamlesinin önemli bir ayağını oluşturuyor. Bu arada Hindistan gelişmekte olan ülkeler arasında hali hazırda dünyanın en büyük kurulu yenilenebilir enerji kaynağına sahip ülkesi konumunda. Mevcut kapasite 10GW seviyesini geçmiş durumda.
Hindistan’da endüstriyel anlamda çevre kirliliği çok hızlı bir şekilde yükseliyor. Hava kirliliği raporları rekor düzeylere ulaşmış durumda. Ülkenin enerji ihtiyacının öncelikli olarak kömürden sağlanması ve hızlı nüfus artışı kirliliği körükler nitelikte. Bu nedenle hükümet, 2030 yılına kadar artan ihtiyaç ile birlikte toplam enerji ihtiyacının %40’ını yenilenebilir enerjiden sağlamayı hedefliyor. Ülkemizde ise henüz yapımı süren bir çok güneş enerji santrali projesi mevcut. Hali hazırda mevcut durumdaki kurulu güç ise 615MW seviyesinde.
Tesiste çekilmiş görüntüleri aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.
[youtube= https://www.youtube.com/watch?v=I57dfSS10M4]
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Benim oğlana alayım bi tane
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
4676 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
Enerji, solar enerji ve