Sony, Toshiba ve Hitachi'nin ortak girişimi olan ekran üreticisi Japan Display, uzun bir süredir mali sıkıntılar yaşıyor. Şirket yaşadığı zorlukların üstesinden gelmeyi başaramayınca, hisselerinin yüzde 50'sine yakınını Tayvan ve Çinli şirketlere satma kararı aldı.
Gelişen sektöre ayak uyduramadı
Tayvanlı ve Çinli yatırımcılardan 80 milyar yen (717 milyon dolar) sermaye enjekte edilme kararı, hükümet destekli şirketin varlığını tek başına sürdüremeyeceğini gösteriyor. JDI olarak da bilinen Japan Display, büyük bir Apple tedarikçisi ve akıllı telefonlar için ürettiği LCD ekranlarla yüzde 20 küresel pazar payına sahip.
Ancak, düşük maliyetli Çin ve Güney Koreli rakiplerinin de ortaya çıkmasından sonra, rekabete kurban giden Japan Display, yavaş karar vermesi ve endüstrideki hızlı değişime ayak uyduramaması ile eleştiriliyordu. Yıllar süren mali kayıplardan sonra şirket kendini Tayvan-Çin ittifakına teslim etmek zorunda kaldı.
Bu grup Tayvanlı elektronik bileşen üreticisi TPK Holding , Tayvanlı finans grubu Fubon Group ve Çinli, Harvest Fund Management şirketlerinden oluşuyor. Apple'ın kilit tedarikçisi olan Japan Display, Tayvan ve Çinli konsorsiyumundan bir yatırım almak için ABD'deki Yabancı Yatırım Komitesi'nden onay almayı bekliyor. Onay gelirse yatırımcı şirketler Japan Display'in yüzde 49.82'lik hissesine sahip olacaklar.Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
param olsa alacağım helikopter
Bu sadece başlangıç toplam 500 tane üretilmesi planlanıyor. Yerli ve ihracat amaçlı.