Anlık Bildirim

Engelli Samsung çalışanı şirket merkezinden 8.474 telefon çalarak 700 bin dolara sattı

Tekerlekli sandalyeye mahkum engelli bir Samsung çalışanının 2 yıl içerisinde şirketten 8.474 akıllı telefon çalarak bunları tam 700 bin dolara sattığı ortaya çıktı. Lee isimli personel tutuklandı...
Kore'den gelen son raporlar, tekerlekli sandalyeye mahkum engelli bir Samsung Electronics çalışanının, işyerinden 8.000'den fazla akıllı telefon çalmak ve bunları satmak suçundan tutuklandığını ortaya koyuyor.
Lee adlı çalışanın Samsung'un, Gyeonggi eyaletindeki Suwon kentinde yer alan Samsung genel merkezinden, Aralık 2014 ile Kasım 2016 arasında binlerce akıllı telefon çaldığı belirlendi.
Lee, Samsung'dan toplam 8.474 akıllı telefon çalmış durumda ve cihazları ikinci el telefon perakendecisine yaklaşık 711.743 dolara sattığı belirtiliyor. Telefonların geliştiriciler için tasarlandığını ve çeşitli özellikleri test etmek için üretilen modeller olduğunu ekleyelim.
Lee, yaklaşık 7 yıl önce, akıllı telefon pazarının engelli kişilere istihdam sağlamaya başladığı bir dönemde Samsung'da işe alınmış. Kendisinin, geliştiricilerin yükseltmeleri veya yeni özellikleri test etmek için kullandığı eski telefonların bakım bölümünde çalıştığı belirtiliyor.

Güvenlik kontrollerine girmedi

Her Samsung çalışanın iş yerinden ayrılmadan önce vücut taramasına girmesi gerekiyor ancak Lee tekerlekli sandalyeye mahkum olduğundan, güvenlik kontrolünü atlamasına izin verildi. Bu sayede, son birkaç yıldır binlerce akıllı telefonu Samsung'un genel merkezinden çıkarmayı başarmış durumda.
Olay ilk olarak Samsung'un satışa yönelik olmayan bazı akıllı telefon ünitelerinin Vietnam'da dağıtıldığını öğrenmesiyle ortaya çıkıyor. Polisler engelli Samsung çalışanının, çalınan cihazları satarak elde ettiği parayı, kumar borcunu ödemek için kullandığını söyledi.
Raporda hangi Samsung modellerinin çalındığı belirtilmedi ancak çalışanın eline Galaxy Note 7 veya geçen yılki Galaxy S7 de dahil olmak üzere neredeyse tüm amiral gemisi ve premium telefonların geçtiği kesin. Samsung olay sonrasında, özellikle de bir sonraki amiral gemisi akıllı telefonu Galaxy Note 8'i duyurmaya hazırlanması nedeniyle güvenlik kontrollerini ve prosedürlerini büyük ölçüde arttırmış durumda.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5670 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, akıllı telefon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim