Anlık Bildirim

Samsung, küresel telefon satışlarında Apple'ı geride bıraktı

Canalys, küresel akıllı telefon satışlarına ilişkin yeni rapor yayınladı. 2024'ün ikinci çeyreğinde, dünya genelinde en çok akıllı telefon sevkiyatı Apple değil, Samsung tarafından gerçekleştirildi.
samsung küresel telefon satışları apple'ı geri bıraktı Tam Boyutta Gör
Canalys’in raporuna göre Samsung, 2024 2. çeyreğinde küresel akıllı telefon pazarında %18 payla liderliği ele aldı. Tabloda Samsung’un ezeli rakibi Apple’ın pazar payının %16 olduğu görülüyor. Geçen yılın aynı dönemin kıyasla, Samsung ile Apple arasındaki fark biraz daha azaldı.

Samsung %18, Apple %16 pazar payına sahip

Samsung’un akıllı telefon satışlarının artmasındaki en büyük nedenlerden biri Galaxy AI. Samsung, One UI 6.1.1 güncellemesiyle Galaxy AI’ı daha da geliştirdi ve One UI 7 ile büyük tasarım değişiklikleri getireceği söyleniyor.

Çinli üreticilere baktığımızda Xiaomi %15 pazar payıyla üçüncü sırada. Ardından %9 pazar payıyla Vivo geliyor.

Xiaomi, Vivo ve Transsion sırasıyla %15, %9 ve %9'luk pazar paylarıyla üçüncü, dördüncü ve beşinci sırada yer aldı. Tecno ve Infinix telefonların üreticisi Transsion ise %9 pazar payına sahip.

Peki, toplamda kaç adet telefon satışı gerçekleşti? Veriler, tüm markaların Nisan 2024 - Haziran 2024 arasında toplamda 288 milyon akıllı telefon sattığını gösteriyor. Bir önceki çeyreğe kıyasla %12’lik artış söz konusu.

Samsung'un yakında zamanda Türkiye’de de satışa sunduğu Galaxy Z Fold 6 ve Galaxy Z Flip 6 katlanır telefonlarla pazar payını daha da artırması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3248 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, canalys ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim