Özellikle SOM-J Almanya, ABD, Azerbaycan, İngiltere, Polonya, Suudi Arabistan gibi ülkelerin de katıldığı etkinlikte tatbikat kapsamında yakından görülme fırsatı kazandı. SOM-J 2017 yılı sonuna kadar testleri de tamamlanarak kullanıma sunulmuş olacak. 2012 yılından bu yana üzerinde çalışılan lazer güdümlü füzeler, üzerinde taşıdığı jet motoru ile dikkat çekiyor. Bu sayede belirlenen hedefe Microturbo TRI 40 motoru ile ulaşıyor. Toplam ağırlığı 400kg olan füze, 230 kilogramlık zırh delici etkiye sahip başlık taşıyor.
Özellikle gemilere karşı kullanılmak üzere hazırlanan füzeler, 250 kilometre menzile sahip. Bu menzil içerisinde hedefine yüksek bir isabet oranıyla ulaşan füzenin uçaktan atıldıktan sonra kanatları açılıyor ve hızlıca hedefine odaklanıyor ancak tek özelliği bu da değil. SOM-J füzeleri, atışın ardından önceden belirlenmiş hedefler arasından seçim yapılarak hedef değiştirme imkanı da sunuyor.
TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen ve Roketsan tarafından üretilen SOM-J, Awacs’lardan alınan bilgiler ölçeğinde F-35’lerden atılarak kontrol edilecek. 0.94 Mach (yaklaşık 1153km/h) hıza ulaşabilen roketler, hedefe göre farklı vuruş parametrelerinde hedefe gönderilebiliyor. Örneğin bir gemiye havadan dalış yapılacağında önce belli bir irtifaya yükselen SOM-J, sonrasında hedefe dikey bir açıyla vurabiliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Benim oğlana alayım bi tane
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
10973 kez okundu.
48 kişi, toplam 57 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
roketsan, savunma sanayii ve