Kötü amaçlı yazılım (malware) sektörünün, son derece karlı bir kazanç kapısına dönüştüğünü görüyoruz. Kurbanların verilerini şifreleyen ve kilidini açmak için bir ödeme talep eden fidye yazılımları (ransomware) son iki yılda 25 milyon dolardan fazla para kazanmış durumda.
Google, Chainalysis, Kaliforniya Üniversitesi ve New York Üniversitesi Tandon Mühendislik Fakültesi'ndeki araştırmacılar, fidye yazılımının kurbanlardan çarptığı para miktarını analiz etmek için 34 farklı malware tipini araştırdı. Aynı zamanda Bitcoin gibi kripto para birimlerinin alt yapısını oluşturan "blockchain" üzerindeki ödemeleri de mercek altına aldıklarını belirtelim.
Verilere göre fidye yazılımları iki yıl içinde en az 25 milyon dolarlık zarara neden olmuş durumda. 2016'da ortaya çıkan "Locky" ise tek başına 7 milyon dolar kazanmayı başarmış. İnsanlar para ödemeye devam ettiği sürece fidye yazılımları kazanç kapısı olmaya devam edecek gibi görünüyor. Yani tehlikenin yakın zamanda sona ereceğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
ya yeni video ekleyin ya da bu videoyu kaldırın
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
Hawli
Çok eğlenceli görünüyor :))
Baya eğlenceli görünüyor :)
Eğlenceli görünüyor
mars için birebir :)
Son derece farklı bir alet :D
çöp
türkiyede satılmıyor mu daha?
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Yine mi piramit ( sürekli gördüğüm masonik sembolleri vurguluyorum, istatistikleri bilelim, yerlileriyle iş yapmayalım )
Yurtdışı fiyatı bile 9k olunca insanın hevesi kaçıyor
Benim oğlana alayım bi tane
Efsane Türkiye’ye gelse alırım..
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
Mukemmel bir silah acaba ne kadar hızlı atıyor. [resim] [resim]
Fiyat makul olsa efsane olur gerçekten ya.