Araştırmacılar pozitif ve negatif elektrolit solüsyonlarındaki, ferrocene bileşiğindeki ve vieologendeki moleküllerin yapısını değiştirerek ve suda çözünür hale getirerek geliştirdikleri bu pillerin 1000 kullanımda kapasitelerinin sadece %1’ini kaybedeceğini ifade ediyor. Günümüzde kullandığımız pillerin 1-2 yıl yoğun kullanım sonucunda kapasitesinde azalma meydana geldiğini düşünürsek böylesine bir performans hem kullanıcıların cebini rahatlatacak hem de üreticilerin pil maliyetini düşürecektir.
Güvenli ve Çevre Dostu
Bu sıvı pillerin kullanımının bir diğer faydası ise güvenli ve çevre dostu olması. İçinde aşındırıcı ya da zehirli herhangi bir madde barındırmayan pillerin sızması durumunda sadece bezle silmek yeterli olacak ayrıca bu pillerin üretiminde diğer bataryalarda kullanılan zararlı kimyasalların da kullanılmayacağı öngörülüyor.
Geliştirilen sıvı pillerin seri üretimi ve ticari boyutta kullanılması için henüz net bir yol haritası yok ancak geçtiğimiz günlerde ABD Enerji Bakanlığı’nın rüzgar ve güneş enerjisinden elde edilen enerjiyi depolamak için yeni pil teknolojilerine açık olduğunu duyurmuştu. Harvard Üniversitesi’nin geliştirdiği bu pillerin Enerji Bakanlığı’nın da katkısıyla ticari boyutta üretilmesi söz konusu olabilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
Baya eğlenceli görünüyor :)
Eğlenceli görünüyor
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Benim oğlana alayım bi tane
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
hocam 4x daha iyi direk hs attirir
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
4908 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
lityum iyon piller, harvard üniversitesi ve