Depremin üzerinden geçen yaklaşık sekiz buçuk yıllık süre zarfında kirli suyu belli ölçüde temizleyen ve santral bölgesinde bulunan tanklarda depolayan şirket, karamsar bir haber verdi. Şirket yetkililerine göre üç yıl içinde radyoaktif suyu depolayacak alan kalmayacak.
1 milyon tondan fazla kirli suyu yaklaşık 1.000 adet tankta depolayan Tokyo Elektrik Şirketi yaptığı açıklamada, daha fazla depolama tankı inşa edileceğini ancak elde edilecek maksimum kapasitenin 1.37 milyon ton olduğunu ifade etmiş. Şirkete göre maksimum kapasiteye 2022 yılının yaz aylarında ulaşılacak.
Çözüm önerileri bile korkutucu
Söz konusu tarihten sonra radyoaktif suyla ilgili izlenecek hareket tarzlarını belirlemek üzere bir araya gelen yetkililer ise bazı çözüm önerileri sunmuş durumda. Çözüm önerileri, radyoaktif suyun; Pasifik Okyanusuna pompalanması, buharlaştırılması veya yerin derinliklerine verilmesi alternatifleri arasında şekillenmiş durumda. Bilim insanlarına göre hepsi birbirinden korkunç olan önerilerin en mantıklısı ise suyun okyanusa pompalanması olarak görülmüş.
Suyun okyanusa pompalanması fikri ise bölge halkı tarafından tepkiyle karşılanmış. Halk, böyle bir çözümün bölgedeki balık ve tarım endüstrisinin sonunu getireceğine inanıyor.
Bazı bilim insanları da bölge halkıyla aynı fikre sahip olduklarını ifade etmiş. Bunlar biri olan ve Tokyo Üniversitesinde görev yapan Prof. Naoya Sekiya yaptığı açıklamada, “Fukuşima’nın yeniden inşasından bahsettiğimiz şu günlerde sorulması gereken soru, bölge halkının hayatlarını hiçe sayarak rektörün devreden çıkarılması işlemlerini hızlandırmalı mıyız olmalıdır. Sorun sadece bilimle ilgili değil.” ifadelerini kullanmış.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Benim oğlana alayım bi tane
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
14005 kez okundu.
38 kişi, toplam 40 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
nükleer santral, nükleer reaktörler ve