Uzmanlara göre bir iş gücü sıkıntısı çekildiğinde dünyanın en büyük robotik destekli toplumu olmaya çalışan Japonya’daki nüfus düşüşü ve işgücüne katılmayan yaşlı nüfusun toplam nüfustaki önemli payı ilerleyen yıllarda ülkeyi içinden çıkması zor bir ekonomik sıkıntının içine sürükleyebilir. Analizlere göre yetişkin bezlerinin neredeyse bebek bezlerinden fazla satılmasıyla kendisini artık iyice belli eden nüfus sıkıntılarının çözümü için iki yol mevcut: Ülkenin dışardan işçi göçü alması ya da robotların bir an önce başta hizmet sektörü olmak üzere işgücünü omuzlamaya başlaması.
Robotlar Bir Çalışan Olarak Kabul Görmüyor
Hizmet sektörü Japonya’daki ekonomik verimin %70’ini oluşturuyor ve geliştirilen robotların büyük bir kısmı da bu sektördeki açığın kapatılması için üretilmiş durumda ancak robotların hizmet sektörünü tamamen devralması uzun sürecek gibi görünüyor zira henüz Japon halkı da bu robotları faydalı olmalarından ziyade eğlenceli, yenilikçi ve ilgi çekici olduğu için benimsemiş durumda. Tabi bu kısa süreli ilgi robotların faydalı olduğu düşüncesiyle birleşmeyince pek çok robotun kısa süreli çalışma hayatının ardından görevden atılmasına neden oluyor.
Tabi dünyadaki robot işçilerin neredeyse yarısının bulunduğu düşünülen Japonya’da bile robotların henüz tam anlamıyla benimsenmediği ve beklenen iş performansına ulaşamadığını düşünürsek bilim kurgu filmlerindeki robotlarla insanların birlikte yaşadığı dünya için biraz daha beklememiz gerektiğini söyleyebiliriz. Bu süre zarfı içerisinde Japonya’nın ekonomisini robotlar üzerinden nasıl yönlendireceği sorusunun ise henüz net bir cevabı yok.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Benim oğlana alayım bi tane
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
4928 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
robot teknolojileri, robot ve