Anlık Bildirim

Japonya'dan iddialı hamle: "2030 itibariyle Ay'a insan indiriyoruz"

Dünyanın en büyük uzay ajanslarından birisi olan Japonya Uzay Araştırma Ajansı (JAXA), 2030 yılı itibariyle Ay'a ilk Japon astronotlarının iniş yapacağını resmen duyurdu.
Uzaydaki yeni keşif yarışına Çin ve Hindistan'ın ardından şimdi de Japonya katılıyor. Dünyanın en köklü uzay ajanslarından olan JAXA (Japonya Uzay Araştırma Ajansı), Cuma günü yapılan açıklamayla beraber 2030 yılı itibariyle Ay'a ilk Japon astronotlarının ayak basacağını resmen duyurdu.

Konuyla ilgili AFP'ye konuşan bir JAXA sözcüsü, Ay'a insan gönderme planlarının uluslararası bir ortaklık çerçevesinde gerçekleşeceğini söyledi. Buna göre JAXA, öncelikle NASA'nın 2025 yılında başlayacak olan "Ay yörüngesinde bir uzay istasyonu inşaa etme" misyonuna (Deep Space Getaway) katılacak. NASA'nın insanlı Mars görevleri için bir sıçrama noktası olarak kullanmayı planladığı bu uzay istasyonu, JAXA içinse çok daha farklı bir anlama sahip olacak. Deep Space Getaway görevine Japon teknolojileriyle katkıda bulunacak olan JAXA, bu istasyon yardımıyla Ay'a ilk Japon astronotları göndermeyi hedefliyor.

Uzay ajansı, görev hakkında şimdilik çok fazla detay vermemiş olsa da, 2018'in Mart ayında gerçekleşecek olan bir etkinlikte görevin tüm detaylarıyla birlikte ele alınacağını belirtiyor. İddialı görev, gerçekleşmesi halinde Japonya tarihindeki ilk derin uzay görevi olacak. JAXA, bugüne kadar 12 astronotu uzaya göndermiş ancak Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan öteye gidememişti.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5238 kez okundu.
15 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
JAXA, japonya uzay araştırma ajansı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim