Yukarıda görmüş olduğunuz fotoğraf, Juno'nun Junocam isimli, görev için özel olarak tasarlanmış kamerasıyla 29 Ekim 2018'de çekilmiş. Uzay aracının Jüpiter bulutlarına 18 bin kilometre kadar yaklaştığı sırada yakalanan fotoğrafta, gaz devinin güney yarımküresini çok net bir şekilde görebiliyoruz.
Görseldeki ilginç bulut şekillerine dikkat çeken NASA,"Juno'nun gönderdiği fotoğraf sürekli olarak değişmekte olan bulut yapılarını gösteriyor. Örneğin yunus balığı şekline bürünmüş bir bulutun Güney Ilıman Kuşağı'nda (South Temperate Belt) yüzerek yol aldığını görüyoruz." ifadelerini kullandı.
NASA'nın 1 milyar dolar bütçeli uzay araştırma programı New Frontiers kapsamında 2011 yılında uzaya fırlatılan Juno uzay aracı, 5 yıllık dev uzay yolculuğunun ardından 4 Temmuz 2016 günü Jüpiter'in yörüngesine oturmuştu. O günden bu yana Güneş Sistemimizin en büyük ve en tehlikeli gezegeni etrafında çalışmalar yapan uzay aracı özellikle de her 53 günde bir gerçekleştirdiği yakın geçişler sırasında inanılmaz değerli veriler topluyor.
Bu yakın geçişler sırasında gezegenin bulutlarına 5 bin kilometre kadar yaklaşan Juno, bir yandan gönderdiği muhteşem fotoğraflarla bizleri büyülerken diğer bir taraftan ise topladığı bilimsel veriler sayesinde Jüpiter'i daha iyi anlamamıza yardımcı oluyor. Uzay araştırmaları tarihinin en önemli görevlerinden birisi olan Juno, bakalım önümüzdeki dönemlerde ne tür bilgiler ve fotoğraflarla bizleri şaşırtacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Benim oğlana alayım bi tane
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
41549 kez okundu.
35 kişi, toplam 35 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
nasa, jüpiter ve