Anlık Bildirim
Sıradaki Video

LG Velvet'i denedik

Bu videoda LG Velvet'i denedik. Boyutlarını ve tasarımını değerlendirdik, ekranını gözlemledik, güç veren donanım bileşenlerini test edip kamera, batarya, hoparlör, her şeyini sınadık.
Beyaz renkli bir telefon kendisi, zarif görünüyor. Önündeki 6.8 inçlik, uzunca, kenarlardan kavisli ekranın kasaya oranı ise %88.7, tek elle bir yere kadar, ikinci elle kullanmayı istiyor. Çerçeveler alüminyum malzemeden, köşeler yumuşatılmış. Arkası cam ve elde verdiği kalite hissiyatı üst segment bir telefonda olması gerektiği gibi gayet iyi, gayet keyifli. LG bu genel tasarımı 3D Arc tasarım olarak adlandırıyor.

Üstte ve altta siyah şeritler, çerçeveleri görüyorsunuz, inceler ama tabii daha incelerini gördük, görüyoruz. Damla çentik şeklinde özçekim kamerası, ekranı işgal etmiyor diye düşünüyorum, büyük de olsa küçük de olsa göz bir yerden sonra alışıyor.

LG’nin Raindrop, yani yağmur damlası adını verdiği bir tasarım bu, farklı görünmesini sağlamış ama genel olarak önü arkasından daha şık göründü bana. Arka yüzey de kavisli, telefonu olduğundan daha ince ve hafif hissettirdi ki Velvet bu boyutlardaki telefonlardan belirgin şekilde daha hafif. Parmak izi okuyucu göremediniz zira ekranın altında, optik bir sensör kendisi, bu telefonda nedendir bilemiyorum ama sensörü bulmakta zorlanmadım, hızı da görmüş olduğunuz düzeyde.
Üstünde SIM ve MicroSD kart girişi, altında 3.5mm jack ve evet LG bu konudaki son kahramanımız, Tip C girişi ve hoparlör ızgarası var. Sağında güç butonu, solunda da ses ayarları var, güç butonuna telefonu köşeden değil de yanından tuttuğunuz için erişebiliyorsunuz, ses ayarları belki biraz zorlar ama orta parmak yetişiyor hemen hemen.

IP68 sertifikalı yani 1.5 metreye ve 30 dakikaya kadar sıvı ve toza karşı dayanıklı, aynı zamanda da MIL-STD yani askeri sınıf sağlamlık testlerinden de geçmiş ama ekranı ve arka yüzeyi için özellikle kullanılan bir malzemeden bahsedilmemiş.
6.8 inç 20.5:9 formatında, FHD+ çözünürlüğünde, 60Hz P-OLED bir ekran, 395PPI yani piksel yoğunluğuyla ile net bir ekran. Renkler oldukça canlı, Netflix’te içerik tüketmek bana oldukça keyifli geldi, formatı dolayısıyla sinematik bir deneyim var diyebiliriz ama HDR bir ekran değil, en azından Netflix HDR olmadığını söylüyor. Beyaz dengesi OLED bir panel için iyi, siyahlar zaten kömür karası, isterseniz renk profilini ayarlardan değiştirebiliyorsunuz. Maksimum parlaklığı güneş altında görmek için oldukça yeterli, açıya göre renk sapması ise sıfır.

Kalbindeki yonga Snapdragon 845, 10nm mimarili, 2018’in ilk çeyreğinde görmüştük bu yongayı. Cortex A75 temelli 8 Kyro 385 çekirdeği 2.8GHz’e kadar çıkabiliyor, GPU tarafında ise Adreno 630 var. 15 dakikalık stres testinde performansı %60’a çekildi. Genel olarak Kirin 980 ve Exynos 9825 benzeri, rakibi bir performansta. 6GB RAM ve 128GB dahili depolamaya sahip, istenirse Micro SD kart ile yükseltilebilir.

HD grafik ayarları ve aşırı yüksek kare/saniye ayarıyla PUBG Mobile oynadım, oynadığım el yaklaşık 40 dakika sürdü, %12 civarı batarya tüketti. Stres testinde saf hızın agresif bir şekilde oynadığı bariz bir şekilde belli ama oyundayken yavaşlama, duraksama, kare/atlaması, hiçbir şey hissetmedim. Dürbün açtığımda da yorulmadı, patlama çatlama anında da, 40-50FPS civarlarında keyifle oynayabildim ve şunu söyleyeyim, bu en boy formatı en çok oyunlarda işe yarıyor.

Arkada 48MP F/1.8 ana, 8MP F/2.2 geniş açı kamerası var, bir de 5MP derinlik sensörü, OIS yani optik imaj sabitleme yok. Özçekim kamerası 16MP F/1.9 diyaframlı.

Çektiği fotoğraflar gayet net, gayet keskin, yapay bir keskinlik söz konusu değil. Aydınlık ortamlarda çektiği fotoğrafları içime siner bir şekilde, rahatlıkla paylaşırım. Yapay zeka moduyla sahneye göre renk ayarı yapabiliyor, tercihe bağlı bir şey.
Fotoğraf modunda herhangi bir sabitleme yok, o yüzden bir çift stabil ede ihtiyacınız var. 4K 30FPS videoda ise EIS yani elektronik imaj sabitlemeyi açın, görüş açısı daralıyor ama görüntüyü OIS seviyesinde olmasa da toparlıyor. Özçekim kamerasının dinamik aralığı yeterli düzeyinde ama detay gösterebilme kabiliyetini hayli beğendim, renkler de doğal, ışık dengesi de hemen hemen tutturulmuş.
Bokeh efektinde obje ayrımının bir miktar kaçtığı oluyor ama ortaya çıkan sonuçlar gayet tatmin edici, arka kameranın dinamik aralığı iyi. Geniş açı kamerası da başarılı çıktı, aydınlık ortamlarda ana kamerayla benzer renk dengesini tutturdu, rengi, keskinliği için “bu geniş açıyla çekilmiştir” dedirtmedi bana açıkçası. Özeti şudur, ön kamera da arka kamera da sosyal medyada paylaşmaya gayet uygun, içinize sinebilecek fotoğraflar çekebiliyor.
Android 10 üzerine kurulu LG UX 9 arayüzüyle geliyor. Akıcı çalışan, durmayan bir telefon kendisi, günlük kullanımda, çoklu görevde 6GB RAM gayet yeterli. Telefonu navigasyon butonlarıyla da kullanabilirsiniz, hareketlerle de yönetebilirsiniz, ben tam ekran deneyimi için hareketleri kullandım, hareketleri belirgin yaptığınız sürece sorun yok.
Always on Display, yani sürekli açık ekran destekli, saati, bildirimleri, bunları özelleştirebiliyorsunuz, telefonu uyandırmadan takip edebiliyorsunuz, sadece gördüğünüz pikseller çalıştığı için tüketimi yüksek değil.

Stereo hoparlör kuruluma sahip, LG bastan, tizden, detay kuvvetinden çok sesin çevresel olmasına, çevresel deneyimine odaklanmış, 3D ses motorunu açıp bu etkiyi arttırabiliyorsunuz. Bence şimdi kulaklıklarınızı takın ve kendiniz dinleyin.
Kulaklık çıkışında Quad DAC, bir ESS Sabre çözümü mesela var mı, hayır ama orta-üst segment kulaklıklarınızı zorlanmadan besler. Ses kaydı tarafında iddialı LG, normal, ASMR ve konser şeklinde ses kaydı modları var, ASMR severlerin hoşuna gider herhalde.

4300mAh bataryayı, LG buna Quad Cell batarya demiş, 15W hızlı şarj adaptörüyle şarj edebiliyorsunuz, 9W kablosuz şarj da destekli. Hücresel veri ve oyun harici günlük kullanım ile ki internette sörf, alışveriş siteleri, bol bol Whatsapp ve Instagram, test için bol bol fotoğraf ve video ve yarım saat telefon görüşmesiyle 5.30 saatin üzerinde bir ekran süresi alabildim, özetle günü çıkarmama yetiyor.

802.11ac destekli, menzil ve stabilitesi normal. Bluetooth 5.1 ile geliyor, gayet güzel ve kulaklıklarımla, akıllı saatimle bir problemi olmadı. Harita, GPS performansı, uyduya bağlanma hızı, bunlarda bir aksilik görmedim, olması gerektiği gibi görev yapıyor.

LG Velvet. Bu videonun çekildiği tarih itibarıyla sadece Turkcell ve Vodafone bayilerinde satılan bir telefon. Kılıf ve ekran koruyucu ayriyetten hediye ediliyor. LG’nin 5W’lık PL2 bluetooth hoparlörü ise sınırlı sayıda kullanıcıya hediye edilecek, canlı olarak sesini dinleyelim. Artık LG Velvet hakkındaki detaylara haiz olduğunuzu düşünüyorum, bundan sonra tercih, karar sizin.
Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim