Lityumlu iyon pillerinin mucidine Royal Society kurumunun prestijli Copley Madalyası verildi. Cockrell School of Engineering at The University of Texas kurumunda bulunan Profesör John Goodenough; metalurji bilimine yaptığı katkılardan ve yeniden şarj edilebilir lityum pilleri keşfinden ötürü dolayı dünyanın en eski bilimsel ödülü olan Copley Madalyası'nın sahibi oldu.
Lityum-iyon pillerinin bulunuşu birçok durumda insanoğlunun yaşantısını kolaylaştırdı. Acil durumlarda enerji gereksinimini karşılamasının yanı sıra bilgisayarlarımıza ve akıllı telefonlarımıza enerji kaynağı oldu.
Royal Society kurumunun başkanı Venki Ramakrishnan; Profesör Goodenough'nin temelinde akıllı telefonlara enerji sağlayan bataryalar olmak üzere lityum-iyon pil teknolojisi alanında zengin bir bilgi mirası bıraktığını ve tarihteki en prestijli bilim ödülü olan Copley Madalyası ile Goodenough'nin elde ettiği başarıları takdir etmekten hoşnut olduğu dile getirdi.
Goodenough; RAM bileşeninin geliştirilmesinde çalışmıştı
Goodenough bu eksiklikleri gidermek ve araştırmalarına devam etmek amacıyla UT Austin kurumunda pil teknolojileri üzerindeki çalışmalarını sürdürüyor.
Copley Madalyası
Copley Madalyası tarihte ilk defa, ilk Nobel Ödülü'nden 170 sene önce, 1730 yılında Royal Society kurumu tarafından verilmişti. Verilen madalya ile Profesör John Goodenough aralarında; Benjamin Franklin, Charles Darwin, Louis Pasteur, Albert Einstein, Dorothy Hodgkin gibi isimlerin de bulunduğu seçkinler grubuna dahil edilmiş oluyor.Yukarıdaki bilim insanları ve tarihi karakterler bilime ve mühendislik alanına yaptıkları katkılar sebebiyle Copley Madalyası'na layık görülmüştü. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
ya yeni video ekleyin ya da bu videoyu kaldırın
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
Hawli
Çok eğlenceli görünüyor :))
Baya eğlenceli görünüyor :)
Eğlenceli görünüyor
mars için birebir :)
Son derece farklı bir alet :D
çöp
türkiyede satılmıyor mu daha?
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Yine mi piramit ( sürekli gördüğüm masonik sembolleri vurguluyorum, istatistikleri bilelim, yerlileriyle iş yapmayalım )
Yurtdışı fiyatı bile 9k olunca insanın hevesi kaçıyor
Benim oğlana alayım bi tane
Efsane Türkiye’ye gelse alırım..
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
Mukemmel bir silah acaba ne kadar hızlı atıyor. [resim] [resim]
Fiyat makul olsa efsane olur gerçekten ya.
Vay bee, bu cihaz xiaomi çıktı ben de diyordum kim üretmiş..
hocam 4x daha iyi direk hs attirir