Microsoft, Windows 10 Creators Update güncellemesiyle birlikte ekran tarafından oluşturulan mavi ışık miktarını azaltarak geceleri PC başında çalışmayı kolaylaştıran "Gece Işığı" adlı yeni bir özellik sundu.
Windows 10'a bu mavi ışık filtresi gelmeden önce Windows kullanıcıları bu alandaki en iyi programlardan biri olan f.lux'u kullanabiliyorlardı. Program yalnızca Microsoft'un işletim sisteminde değil, aynı zamanda iOS, Android ve macOS platformlarında da mevcut durumda.
Bugün f.lux, Windows Mağazası'nda bir numaralı "Windows 10 Gece Işığı" alternatifi olarak yayınlanmaya başladı. Uygulama masaüstü sürümüyle aynı özelliklerle gelirken, hızlı erişim için sistem tepsisinde çalışıyor.
Windows telefonlar için destek yok
Uygulama mağazaya Project Centennial ile portlanmış durumda ve Windows telefonları desteklemiyor. Bu noktada Microsoft'un Windows telefonlarda kendi mavi ışık filtresini sunabileceği akla geliyor ancak mobil platformdaki hızlı düşüş göz önüne alındığında bunun çok zayıf bir ihtimal olduğunu söyleyebiliriz.
F.lux'un Windows Mağazası'da yer alan 4.32 numaralı sürümü, farklı zamanlarda ışığın vücudunuzu nasıl etkilediğini otomatik olarak analiz ederek yatmadan önce en düşük ışık seviyesini sağlayabilen bir yatak saati moduyla geliyor.
Ayrıca f.lux, ışıkları otomatik olarak ekranınızla eşleştirmek için evdeki akıllı ışıklarla birlikte çalışma özelliğine de sahip. Windows 10'daki Gece Işığı özelliğinden çok daha gelişmiş olan f.lux'u buraya tıklayarak Windows 10'lu bilgisayarınıza yükleyebilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
K
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
F
Baya eğlenceli görünüyor :)
S
Eğlenceli görünüyor
G
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
M
Benim oğlana alayım bi tane
E
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
D
hocam 4x daha iyi direk hs attirir
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
9592 kez okundu.
13 kişi, toplam 15 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, microsoft ve