Anlık Bildirim

MIT'nin geliştirdiği "marangoz robotlar" ile kendi mobilyalarınızı yapabileceksiniz

MIT Araştımacıları insanların kendi mobilyalarını üretebilmeleri için marangoz robotlar tasarladı. Henüz tam otomatik olmayan sistemin nasıl çalıştığına dair detaylar haberimizde.
Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT), insanların kendi mobilyalarını üretebilmeleri için yeni bir teknoloji geliştirdi. AutoSaw adı verilen bu sistem, tasarım yazılımı ve yarı özerk robotlardan oluşuyor ve elinize testere dahi almadan kendi mobilyalarınızı (şimdilik masa ve sandalye düzeyinde) üretebilmenize olanak sağlıyor.

Marangoz robotlar nasıl çalışıyor?

Kullanıcılar öncelikle yazılımdan bir şablon seçiyorlar, örneğin bir koltuk, masa veya kulübe gibi. Daha sonra mobilyanın boyutlarını ve şeklini değiştirerek kendi zevklerine göre ayarlıyorlar. Üretim aşamasında ise robotlar, malzemeleri istenen ebatlarda keserek montaja hazır hale getiriyor.
Sadece montaj aşamasında insan gücüne ihtiyaç duyan marangoz robotlar, geliştirildikleri takdirde, daha detaylı mobilyalar yapabilecek düzeye gelebilirler. Bu da mobilya sektörü için yeni bir çağın başlangıcı olabilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim