Kanserli Hücrelere Farklı Yaklaşım
NeXT ile kanser araştırmalarına odaklanarak hastalığın etkin bir tedavisini araştıran Microsoft, hastalığa tam anlamıyla bir teknoloji şirketi olarak yaklaşıyor. İnsan vücudunu bir bilgisayar gibi değerlendiren şirket vücuttaki hücreleri sistemde sorunsuz olarak çalışan aksamlar, kanser hücrelerini ise bilgisayar virüsleri gibi görüyor. Bu soyut değerlendirme aynı zamanda Microsoft'un kanserli hücrelerini yok etmek yerine yeniden programlama yoluna gideceği anlamına geliyor. Şirket kanserli hücreleri doğrudan öldürmeyecek onları adeta silmeye programlayacak.
Kanser araştırmalarını Cambridge'deki biyolojik hesaplama laboratuvarlarında gerçekleştiren şirket, iki farklı alt sisteme sahip. Birinci sistemde canlı bir hücrenin yapısı ve hücredeki hesaplamalar modelleniyor. İkinci sistemde ise araştırmacılar, biyolojik sistemlerin bilgisayarlı modellemelerini oluşturabilmek için araştırmacıların kullanacağı araçlar geliştiriliyor. Böylece araştırmacılar kanser hücrelerinin vücuttaki faaliyetlerini başarılı bir şekilde modelleyebiliyor ve kanserli hücrelerin tıpkı bilgisayardaki virüslerin temizlenmesi gibi nasıl etkisiz hale getirileceği araştırılıyor.
Tedavi ve İlaç Geliştirmede Katkı Sağlayabilir
Kansere karşı kesin bir 'tedavi', belki de kısa vadede oldukça iddialı bir vizyon olsa da araştırmacılar, bilgisayar modelleme yöntemiyle önemli ilerlemeler kaydetti. Bio Model Analyzer olarak adlandırılan sistemin testleri sırasında sistem; hücresel sinyal yollarını gösterdi ve hücrenin tekrar kararlı duruma getirilmesini sağladı. Sistem şu an için lösemi tedavisine yönelik ilaçlar geliştiren AstraZeneca başta olmak üzere bazı ilaç şirketleri tarafından da kullanılıyor.
AstraZeneca'dan biyolog Jonathan Dry, kanser tedavisine yönelik tüm fikirlerini bu sistem sayesinde test etme şansı bulduklarını ve başarı için en iyi şansa sahip tedavileri belirleyebildiklerini kaydediyor. Henüz tedavi çalışmaları için sistemi kullanan şirketlerin önünde büyük bir yol olsa da Dry "Umarım bu sistem, ilaç keşfi yapma biçimimizi değiştirmenin başlangıcıdır." açıklamasıyla yeni modelleme sisteminin, kanserle tedavide yeni kapılar açabileceğine inandığını belirtiyor.
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
Hawli
Çok eğlenceli görünüyor :))
Baya eğlenceli görünüyor :)
Eğlenceli görünüyor
mars için birebir :)
Son derece farklı bir alet :D
çöp
türkiyede satılmıyor mu daha?
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Yine mi piramit ( sürekli gördüğüm masonik sembolleri vurguluyorum, istatistikleri bilelim, yerlileriyle iş yapmayalım )
Yurtdışı fiyatı bile 9k olunca insanın hevesi kaçıyor
Benim oğlana alayım bi tane
Efsane Türkiye’ye gelse alırım..
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
Mukemmel bir silah acaba ne kadar hızlı atıyor. [resim] [resim]
Fiyat makul olsa efsane olur gerçekten ya.
Vay bee, bu cihaz xiaomi çıktı ben de diyordum kim üretmiş..
hocam 4x daha iyi direk hs attirir
Über