Daha gerçekçi görüntü için iki farklı model
Microsoft'un kelime ve görsellerin yer aldığı veri tabanıyla eğittiği yapay zeka son dönemde sıkça karşımıza çıkan iki başlı makine öğrenme yapısından güç alıyor. İki başlı makine öğrenme yapısında birinci makine öğrenme modeli kendisine verilen metinleri resim haline getiriyor. Projenin başındaki isim olan Xiaodong He'nin ifadesiyle ilk olarak metinde belirlenen obje piksel piksel sıfırdan oluşturuluyor. Daha sonra ikinci makine öğrenme modeli devreye giriyor ve ortaya çıkan görseli gerçekliğe ne kadar yakın olduğu konusunda değerlendiriyor. Böylece iki makine öğrenme modelinin mücadelesi sonucunda çok daha gerçekçi görüntüler elde edilebiliyor.
''Yeşil başlı, sarı kanatlı kuş'' gibi fiziksel özellikleri detaylı bir şekilde belirlenen objeleri çizme konusunda çok daha başarılı olan yapay zekanın en heyecan verici özelliği ise boşlukları kendi başına doldurma yeteneği. Yani karşı taraf yapay zekaya objenin bazı noktaları hakkında detay vermese bile yapay zeka mevcut metinden objeyi çizip boşlukları kendisi doldurabiliyor. Yapay zekanın sağduyu ve hayal gücüne sahip olduğunu belirten Microsoft, örneğin yapay zekadan sadece kuş çizmesi istenildiğinde dal üstünde duran bir kuş çizebileceğini ifade ediyor.
Henüz halen geliştirilme aşamasında olan yapay zeka belki de yıllar sonra ortaya çıkacak ressam yapay zekanın ilk versiyonunu oluşturuyor ancak Microsoft'un şu an için kullanım planları farklı. Şirket yapay zekanın iç mimarlar için kroki asistanlığı yapabileceğini veya sesle kontrol edilebilen bir fotoğraf düzenleme uygulamasında kullanılabileceğini düşünüyor. Dikkatli bakıldığında bir makine elinden çıkmış görüntüler üreten yapay zekanın geliştirilerek animasyon filmler oluşturması da bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
Bana çok korkutucu geliyor bunlar.