İsmini bilmediğimiz firmalardan NTP, yoğun trafiğin yaşandığı elektronik posta alanın teknoloji dünyasının devlerini patentleriyle dize getirmeyi başardı.
90’lı yıllarda kablosuz elektronik posta teknolojisi üzerine çalışmış Thomas Campana isimli bir araştırmacı ve Don Stout adında bir avukat tarafından kurulan NTP, aralarında Apple, Google ve Microsoft’un da bulunduğu günümüz teknoloji dünyasının 13 önemli ismi ile imtiyaz hakkının kendisinde olduğu kablosuz elektronik posta teknolojisi ile ilgili patentlerinin kullanım hakkı için lisans anlaşmasına vardı.
Anlaşmaya konu olan patentlerin koruma süresinin bu yıl sona ermesinden, diğer bir deyişle patentlerin içeriği kamu malı sayılarak tüm firmalarca özgürce kullanılabilecek olmasından ötürü, anlaşmanın geriye dönük satılan ya da servise sunulan çözümleri kapsadığını söylemek mümkün.
Öte yandan anlaşmanın ekonomik boyutu resmi olarak bilinmemekle birlikte; anlaşmanın 13 dev firma; AT&T, Verizon Wireless, Sprint Nextel, T-Mobile USA, Apple, HTC, Motorola Mobility (Google), Palm (HP), LG Electronics, Samsung Electronics, Google, Microsoft ve Yahoo ile imzalanmış olması NTP’nin ciddi bir gelir sağlamış olmasını akıllara getirmiyor değil.
Şimdiye kadar ticari anlamda herhangi bir çözümü pazara sunmayan ancak elektronik posta teknolojisi üzerine önemli bir patent portföyünü elinde bulundurduğu düşünülen NPT, 2001 yılında Blackberry’nin geliştiricisi Research In Motion’a patentlerini ihlal ettiği gerekçesiyle dava açmış ve RIM’in ABD içerisindeki posta servisi ile Blackberry satışlarının yasaklanmasını talep etmişti. RIM, davayı kaybetmiş ancak temyize götürerek karara itiraz etmişti. 2006 yılında ise RIM, NTP ile anlaşmaya vararak 612,5 milyon dolarlık ödeme yapmak zorunda kalmıştı.
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
ya yeni video ekleyin ya da bu videoyu kaldırın
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
Hawli
Çok eğlenceli görünüyor :))
Baya eğlenceli görünüyor :)
Eğlenceli görünüyor
mars için birebir :)
Son derece farklı bir alet :D
çöp
türkiyede satılmıyor mu daha?
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Yine mi piramit ( sürekli gördüğüm masonik sembolleri vurguluyorum, istatistikleri bilelim, yerlileriyle iş yapmayalım )
Yurtdışı fiyatı bile 9k olunca insanın hevesi kaçıyor
Benim oğlana alayım bi tane
Efsane Türkiye’ye gelse alırım..
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
Mukemmel bir silah acaba ne kadar hızlı atıyor. [resim] [resim]
Fiyat makul olsa efsane olur gerçekten ya.