2020 Yılında 1 Trilyon Dolarlık Harcama
Teknoloji dünyasına dair pazar araştırmaları yapan ABD merkezli International Data Corporation(IDC)'ın son raporuna göre Nesnelerin İnterneti'ne yönelik harcamalar bu yıl 674 milyar doları bulacak. Gelecek yıl ise bu kategoride yapılan harcamaların yüzde 14.6 oranında artması ve 772.5 milyar dolara ulaşması bekleniyor. 2020 yılında bu harcamaların 1 trilyon dolara ulaşacağını tahmin eden IDC'nin 2021 yılı için tahmini ise 1.1 trilyon dolar.
Rapora göre 2018'de Nesnelerin İnterneti kavramı altında en fazla harcama yapılan alanın 239 milyar dolarlık harcama ile donanım kısmı olması bekleniyor. Nesnelerin İnterneti'ne yönelik donanım harcamalarını, hizmet sektörü takip ederken en fazla harcama yapılacak üçüncü alanın ise yazılım olması bekleniyor. Nesnelerin İnterneti'ne yönelik yazılımlar önümüzdeki yıl; donanım ve servislerin gerisinde kalsa da IDC, en hızlı büyüyen segmentin yazılım olduğunu vurguluyor. Bu alanda yapılan harcamaların yıllık yüzde 16.1 artacağını tahmin eden IDC'nin raporu 2021 yılında yazılım kategorisinin, harcama miktarı olarak, donanımı yakalamasını bekliyor.
Nesnelerin İnterneti harcamalarının uygulamada karşımıza çıkacağı üç büyük sektör ise imalat(189 milyar dolarlık harcama), ulaşım(85 milyar dolarlık harcama) ve kamu hizmetleri(73 milyar dolarlık harcama) olacağı tahmin ediliyor. İmalat sektöründe Nesnelerin İnterneti'nin ağırlıklı olarak otomasyon ve üretim sürecinde kendini göstermesi beklenirken ulaşım da ise nakliye ve filo yönetiminde Nesnelerin İnterneti uygulamalarının sıkça kullanılacağı düşünülüyor. Kamu hizmetlerinde ise elektrik, gaz ve su dağıtımında akıllı şebekelerin kullanılmasıyla Nesnelerin İnterneti teknolojisinin ortaya çıkacağı rapor da işaret edilen noktalardan.
En Fazla Harcama Çin'den
IDC, Nesnelerin İnterneti'ne yönelik harcama ve sektör tahminlerinin yanı sıra ülkelerin Nesnelerin İnterneti'ne olan ilgisine de raporda yer vermiş. IDC'ye gelecek yıl göre küresel düzeyde Nesnelerin İnterneti'ne en fazla harcama yapacak ülke Çin. 209 milyar dolarlık harcama yapması beklenen Çin'i, 194 milyar dolar ABD takip ediyor. Bu iki rakibinin bir hayli gerisinde kalan Japonya'nın ise Nesnelerin İnterneti'ne 64 milyar dolarlık harcama yapması bekleniyor. Dördüncü sıradaki Güney Kore'nin de büyük bir kısmını imalat sektörüne yönelik harcamaların oluşturacağı 24 milyar dolarlık harcamayla Nesnelerin İnterneti teknolojisine en fazla yatırım yapan ülkelerden biri olacağı düşünülüyor.
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
ya yeni video ekleyin ya da bu videoyu kaldırın
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
Hawli
Çok eğlenceli görünüyor :))
Baya eğlenceli görünüyor :)
Eğlenceli görünüyor
mars için birebir :)
Son derece farklı bir alet :D
çöp
türkiyede satılmıyor mu daha?
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Yine mi piramit ( sürekli gördüğüm masonik sembolleri vurguluyorum, istatistikleri bilelim, yerlileriyle iş yapmayalım )
Yurtdışı fiyatı bile 9k olunca insanın hevesi kaçıyor
Benim oğlana alayım bi tane
Efsane Türkiye’ye gelse alırım..
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
Mukemmel bir silah acaba ne kadar hızlı atıyor. [resim] [resim]
Fiyat makul olsa efsane olur gerçekten ya.