Adobe, optik karakter tanıma (OCR) teknolojisini kullanarak basılı metni dijital belgeye dönüştürebilen yeni bir uygulama yayınladı. Adobe Scan isimi uygulama şirketin gelişmiş görüntüleme işleme tekniği olan Adobe Sensei tabanlı olmasıyla ön plana çıkıyor.
Tarama uygulamalarında OCR teknolojisi yaygın olarak yer alsa da genellikle ücretli olarak sunulur ancak Adobe Scan hem iOS hem de Android platformlarında ücretsiz bir uygulama olarak kullanılabilir durumda. Adobe Scan'i kullanmak için, tarama uygulamasıyla kolayca oluşturulabilen bir Adobe kimliğine sahip olmak gerekiyor.
Basit bir arayüze sahip olan uygulamayı resimler, faturalar, notlar, belgeler, resimler, kartvizitler ve beyaz tahtalar dahil her şeyi taramak için kullanabilirsiniz. Adobe Scan'deki kamera arayüzü otomatik yakalama ve flaş olmak üzere iki özelliğe sahip. Otomatik yakalama özelliği aktifken, kamerayı tuttuğunuz basılı metin otomatik olarak algılanarak taranıyor.
Oluşturulan dijital belge, uygulama içinde yer alan seçeneklerle düzenlenebiliyor. Film rulonuzdaki taramalara veya fotoğraflara rötuş işlemi yapabiliyorsunuz. Belgeleri yeniden sıralayabilir, kırpabilir, döndürebilir, gri tonlamalı, otomatik renk ve beyaz tahta gibi filtreler uygulayabilirsiniz. Belge tarandıktan sonra PDF formatında kaydetmeniz isteniyor ve taramalarınız otomatik olarak Adobe Document Cloud'a kaydediliyor.
Adobe Scan'de bulunan başka bir özellik de kullanıcıların taranan ve kaydedilen belgelere farklı cihazlardan erişmelerini sağlayan Adobe Document Cloud olarak gösterilebilir. Uygulama, Ayarlar menüsünden açılıp kapanabilen Metin Tanıma fonksiyonu ile birlikte geliyor. Ücretsiz olarak sunulan Adobe Scan uygulamasını aşağıdaki bağlantılar aracılığıyla Android veya iOS cihazınıza yükleyebilirsiniz.
Adobe Scan: Google Play Store | iOS App Store
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
K
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
F
Baya eğlenceli görünüyor :)
S
Eğlenceli görünüyor
G
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
M
Benim oğlana alayım bi tane
E
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
D
hocam 4x daha iyi direk hs attirir
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
5590 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, iOS ve