Raporda ayrıca, artan enerji ihtiyacı nedeniyle günümüzde karbon dioksit salınımlarını azaltmaya çalışan ülkelerin bile politikalarında değişikliğe gideceğini, bu nedenle 2040 yılına kadar salınımların artacağı kaydedilmiş. Salınımlarda en büyük artışın, enerji ihtiyacının iki katına çıkacağı Hindistan’da olacağı düşünülüyor. Talep artışı küçük değerlerde kalacak olsa da Çin en yüksek oranda petrolü kullanmaya devam edecek.
Rapor, sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin de gerçekleştirilemeyeceğini öngörüyor. 2030 yılında hala 650 milyon insanın elektriğe erişimi olmazken, 2 milyar insan katı yakıtlarla yemek pişiriyor olacak, çok kişi de hava kirliliğinden hayatını kaybetmeye devam edecek.
Küresel çapta internete bağlı cihaz ve nesnelerin sayısındaki ciddi artış elektrik ihtiyacını da büyük ölçüde arttıracak. Etkisinin ne kadar olacağı kestirilemese de raporda, bitcoin madenciliği ve elektrikli araçların da enerji ihtiyacına ciddi katkı yapabileceği kaydedilmiş.
Tüm bu veriler ışığında petrol talebinin giderek artacağı ve yeni üretim planları hayata geçirilmediği takdirde fiyatların 2020’li yıllarda zirve yapacağı öngörülmüş.
Raporda yenilenebilir enerji gelişmelerinin göz ardı edildiği yönündeki eleştirilere cevap veren IEA, raporun amacının mevcut ve öngörülen politikaların bizi nereye götüreceğini göstermek ve böylece hükümetlerin gerekli önlemleri almasını sağlamak olduğunu belirtmiş.
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Benim oğlana alayım bi tane
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
10355 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
Birleşmiş Milletler, küresel ısınma ve