Global Times’ın haberine göre, Çin Uzay Bilim ve Teknoloji Şirketi bünyesindeki Roket Fırlatma Teknolojisi Akademisi ve Tiercin Teda Uluslararası Kardiyovasküler Hastanesi’nin işbirliği ile geliştirilen yapay kalp önce birtakım test ve inceleme sürecinden geçecek, sonrasında ise hayvanlar üzerinde denenecek.
Bir roket sistemindeki manyetik ve akışkan kaldırma teknolojisini kullanan yapay kalpte azalan sürtünme sayesinde verimliliğin artırılması ve enerji kaynağının ömrünün uzatılması hedefleniyor. Ayrıca, bu teknoloji sayesinde damarların daha az zarar göreceği ve kanın daha uzun süre pompalanabileceği iddia ediliyor.
Uzmanlar, ithal bir yapay kalbin maliyetinin 150 bin dolar civarında olduğunu belirtirken, eğer daha düşük maliyetle kendi yapay kalplerini üretebilirlerse bunun kalp hastaları için çok faydalı olacağının altını çiziyor.
Yapay kalpler genellikle kalp nakli bekleyen hastalara takılıyor. Ancak, kalp naklinin mümkün olmadığı durumlarda da geçici olarak çözüm olabiliyor. 2013 yılında bilim adamları insan yapımı bir kalbi bir koyuna takmış, koyunun 120 gün sağlıklı bir şekilde hayatta kalması sağlanmıştı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
param olsa alacağım helikopter
Bu sadece başlangıç toplam 500 tane üretilmesi planlanıyor. Yerli ve ihracat amaçlı.